Majoritatea condimentelor au efecte benefice asupra sănătății noastre, fiind pline de antioxidanți, având efecte antibacteriene puternice și proprietăți anticancerigene, dar câteva merită titlul de cele mai sănătose condimente astfel că merită incluse în alimentația zilnică.
1. Chimionul (chimenul) - poate trata o serie largă de afecțiuni, dacă este folosit sub formă de ceai. Chimenul ameliorează stările alergice, gripa și răceala. Conține liminen, un elemnt nutritiv ale cărui proprietăți anti-cancer au fost demonstrate.
Citește și Dietele bunicii. Află cum poți să slăbești cu miere și scorțișoară
2. Scortișoara - reglează nivelul zahărului în sânge la persoanele care suferă de diabet zaharat de tip 2. Reduce colesterolul rău şi te ajută să rezişti mai uşor în faţa tentaţiilor dulci, atenuând poftele culinare. O lingură cu scorţişoară are un conţinut de 4 grame de fibre care ajută la digestie şi arderea grăsimilor. Este un adjuvant de nadejde in lupta impotriva pierderii memoriei si a capacitatii cognitive.
Citește mai departe pe ANTENA SATELOR