x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Băutura naturală care PREVINE bolile tiroidiene

Băutura naturală care PREVINE bolile tiroidiene

15 Oct 2015   •   19:54
Băutura naturală care PREVINE bolile tiroidiene

Tiroida, glanda sub formă de fluture situată la nivelul gâtului, secretă hormoni cunoscuți sub denumirea de T3 și T4. Aceștia sunt responsabili pentru procesele metabolice, reglarea circulației sanguine și a temperaturii corpului.

Funcțiile tiroidei pot fi afectate de alimentele pe care le consumăm, dar și de numeroși factori care, de cele mai multe ori, se găsesc chiar în propria locuință. După cum știm, mediul este plin de compuși toxici, pe care nu îi putem elimina.

Potrivit www.healthyfoodhouse.com, cei mai nocivi compuși toxici pentru tiroidă sunt: materialele plastice, soia, halogenii și pesticidele.

Pentru a preveni afecțiunile la nivelul tiroidei, naturopații recomandă prepararea unei băuturi delicioase și sănătoase:

Rețetă
Ingrediente:
3/4 ceașcă suc de portocale proaspăt stors (aproximativ 3 portocale)
1/4 ceașcă suc de lămâie proaspăt stors (aproximativ 1-2 lămâi)
1/4 lingură ghimbir răzuit
1/2 lingură scorțișoară pudră
1 ceașcă de suc de merișoare (neîndulcit)
7 cești de apă purificată
1/4 lingură nucșoară pudră

Metodă de preparare:
Fierbeți apa și adăugați sucul de merișoare. Reduceți temperatura și amestecând adăugați condimentele (ghimbirul, scorțișoara și nucșoara). Amestecați și lăsați la foc mic pentru 20 minute.
Lăsați lichidul să se răcească la temperatura camerei. Când s-a răcit, adăugați sucul de portocale și sucul de lămâie. Adăugați gheața și serviți.
 

×