x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Borsul din tarate - 7 motive pentru care e mai mult medicament decât aliment

Borsul din tarate - 7 motive pentru care e mai mult medicament decât aliment

30 Apr 2017   •   04:32
Borsul din tarate - 7 motive pentru care e mai mult medicament decât aliment

Borsul din tarate este un preparat specific românesc, fofosit pentru a da gust acru ciorbelor și mâncărurilor tradiționale.

Borșul este însă și un remediu apreciat, pe care nutriţioniştii îl recomandă pentru revigorarea întregului organism. Puterea terapeutică pe care o are borsul din tarate vine de la drojdia de bere care ajută fermentația, ingredient care conține vitaminele din complexul B, vitaminele D și H (biotina), enzime, minerale în forme ușor asimilabile (calciu, magneziu, fosfor), plus oligoelemente vitale pentru organism, seleniu, dar, mai ales, crom.

Pentru o sănătate de invidiat, beţi câte o cană cu borş cu 15 minute înaintea fiecărei mese principale, timp de 20 de zile.

Borsul din tarate – proprietăți curative

Iată care sunt problemele de sănătate în tratarea cărora este recomandată cura cu borsul din tarate:

1. Afecțiuni ale ficatului, fierei, rinichilor şi colonului

Borşul curăţă rinichii şi colonul, tratează litiaza urinară, previne cancerul de colon şi întăreşte funcţia organelor interne. Cura de detoxifiere cu borş se ţine 2 săptămâni, timp în care se bea câte o cană de borş pe zi, cu 15 minute înainte de masă. Se poate adăuga o jumătate de linguriţă de pulbere de pelin, pentru un efect diuretic maxim.

2. Previne infarctul și redă sănătatea inimii

........................

Află mai departe care sunt proprietățile curative pe care le are Borsul din tarate

×