x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Iată cum trebuie consumată lămâia pentru a vă bucura de beneficiile sale

Iată cum trebuie consumată lămâia pentru a vă bucura de beneficiile sale

01 Dec 2015   •   10:07
Iată cum trebuie consumată lămâia pentru a vă bucura de beneficiile sale

Lămâia este unul din cele mai benefice fructe, câștigându-și popularitatea în întreaga lume. În ciuda faptului că toți folosim suc de lămâie în apă sau în salate, nu știm să ne bucurăm din plin de beneficiile sale.

După câte se pare, coaja, care este de obicei aruncată la gunoi, este cea mai sănătoasă, conținând de până la 10 ori mai multe vitamine decât sucul. Potrivit HealthyFoodHouse.com, coaja distruge celulele canceroase și stimulează eliminarea toxinelor din organism.

Un studiu desfășurat recent a arătat că lămâia este mai eficientă decât chimioterapia în tratamentul mai multor tipuri de cancer. Conspiraționiștii susțin că beneficiile acestor tratamente alternative nu sunt promovate pentru că vânzările din industria farmaceutică ar scădea.

Oamenii de știință care au participat la această cercetare au precizat că de-a lungul anilor au realizat 20 de teste, iar rezultatele au fost uimitoare: lămâile congelate distrug celulele maligne în cazul a 12 tipuri de cancer, inclusiv cancerul de colon, de sân, de prostată, de plămâni și pancreas.

După câte se pare, aceste fructe acre distrug celulele afectate, tumorile și chisturile, fără ca bolnavii să suporte efectele secundare specifice chimioterapiei. Mai mult decât atât, lămâile pot elimina paraziții și viermii stomacali, au efect anti-bacterian, reglează tensiunea arterială, combat stresul și depresia.

Unul din remediile pe bază de lămâie devenit din ce în ce mai popular în întreaga lume este congelarea lămâilor și consumarea cojii răzuite a acesteia.

Procedura este simplă: specialiștii recomandă să cumpărăm lămâi organice, care nu sunt tratate cu pesticide, să le spălăm și să le punem la congelator. O dată înghețat, fructul va puteai fi răzuit și consumat ca atare.

Lămâia congelată și dată prin răzătoare poate fi servită după preferințe: în salată, pe înghețată, în supe, sosuri sau cereale. Veți observa că pe lângă beneficiile de care vă veți bucura, va îmbunătăți și gustul alimentelor.


 

×