x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Infuzii de plante care alungă răceala

Infuzii de plante care alungă răceala

28 Dec 2016   •   23:46
 Infuzii de plante care alungă răceala

Prepararea unor ceaiuri medicinale reprezintă un mod la îndemână de tratare a bolilor de sezon și o cale foarte bună de a te hidrata și a elimina toxinele, vindecându-te într-un timp mai scurt, scrie clicksanatate.ro.

Tusea se numără printre manifestările sâcâitoare ale răcelii care poate fi combătută nu doar prin siropuri cu efect antitusiv, ci și prin ceaiuri medicinale din busuioc sau cimbrișor. Peste o linguriță de busuioc uscat și mărunțit și o jumătate de linguriță de cimbrișor pui o cană cu apă clocotită. Strecori infuzia după un sfert de oră și o bei după ce s-a mai răcit puțin. Trei căni de ceai de acest fel pe zi te ajută nu doar să reduci frecvența crizelor de tuse, ci și să te hidratezi foarte bine, un aspect esențial pentru vindecarea într-un timp mai scurt.
Tei

Când ești răcit, durerea în gât și cea de sinusuri devin uneori greu de suportat. 3 căni de ceai de tei pe zi combat infecțiile simple de la nivelul nasului și gâtului. Ai nevoie de o lingură de plantă pe care o lași la infuzat în 250 ml de apă fiartă. După un sfert de oră, îl strecori, apoi îl lași la răcorit înainte de a pune o linguriță de miere.
Ghimbir

Bacteriile și virusurile sunt combătute mai ușor cu rădăcină de ghimbir. E nevoie să tai o felie subțirică, să o mărunțești și s-o adaugi într-o cană cu apă fierbinte. Strecori ceaiul după 5 minute, dacă nu ești obișnuit să-l bei prea iute.

×
Subiecte în articol: ceaiuri medicinale raceala gripă