x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Sfaturi utile pentru combaterea bufeurilor

Sfaturi utile pentru combaterea bufeurilor

de Gina Matei    |    24 Noi 2009   •   00:00
Sfaturi utile pentru combaterea bufeurilor
Sursa foto: /STOCKEXPERT

Menopauză. Bufeuri. Valuri de căldură care încep în piept şi se răspândesc la gât şi cap, provocând transpiraţie şi iritare. Un bufeu poate dura între 30 de secunde şi 20 de minute. În mod normal, durata lui este de 2-3 minute, iar perioada în care femeile pot suferi de bufeuri este de 3-5 ani.

Iată sfaturile noastre pentru a trece mai uşor peste bufeuri:

1) Limitaţi consumul de cafea şi alcool, căci acestea favorizează apariţia bufeurilor. Cafeaua o puteţi înlocui cu ceai verde sau negru.

2)Consumaţi legume, fructe şi crudităţi. Toate acestea asigură fitoestrogeni. Mâncaţi salate, beţi sucuri proaspete şi reduceţi cantitatea produselor de origine animală!

3)Consumaţi cel puţin 1,5 litri de apă. Lichidele permit fluidizarea sângelui şi hidratarea pielii.

4)Alegeţi haine largi şi lejere, confecţionate din materiale naturale. De pildă, bumbacul permite evaporarea transpiraţiei secretate în timpul bufeurilor şi, totodată, lasă pielea să respire. Evitaţi satinul şi amestecurile bumbac-poliester, deoarece facilitează păstrarea umidităţii la nivelul pielii.

5)Faceţi sport, plimbaţi-vă sau înotaţi. Exerciţiile fizice nu numai că fortifică inima şi oasele, dar micşorează frecvenţa producerii bufeurilor şi a transpiraţiei nocturne, favorizează un somn odihnitor, protejează sistemul osos, combate stresul. Trebuie reţinut că în cazul femeilor stresate bufeurile sunt mai frecvente. Soluţii: yoga, tai chi sau alte terapii de relaxare.

DIETA
Factorul cel mai important în combaterea bufeurilor este dieta. Sunt recomandate alimentele care conţin fitoestrogeni (estrogeni vegetali), cum ar fi soia sau seminţele de in. Există studii clinice care atestă că femeile care consumă produse din soia de la vârste tinere nu au simptome neplăcute la menopauză. Femeile care au bufeuri sunt sfătuite să consume tofu, lapte de soia, sosuri din soia.

REMEDIU NATURIST
Salvia reduce transpiraţia excesivă, iar pentru dispariţia bufeurilor şi a transpiraţiei nocturne este indicat un amestec din extract de frunze de salvie şi lucernă, cu efect răcoritor. Tulburările emoţionale pot fi atenuate cu extracte de sunătoare, valeriană şi hamei.

×
Subiecte în articol: terapii complementare