x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet 10 reguli simple ca să-ți menții silueta fără efort

10 reguli simple ca să-ți menții silueta fără efort

08 Ian 2018   •   20:50
10 reguli simple ca să-ți menții silueta fără efort

Una dintre cele mai mari probleme este variația de greutate. Mai ales în timpul iernii și al sărbătorilor mulți se îngrașă. Și poate mai greu decât să slăbești este să nu te îngrași la loc. Nu spun că e ușor să dai jos kilogramele, mai ales când ele sunt în număr considerabil, dar, după atâta chin, cea mai mare groază este ca totul să fie degeaba. Eu știu cum e. Am trecut prin asta deși nu am avut de dat jos zeci de kilograme. Dar tot n-aș vrea să mai arăt ca înainte.

Plus că variațiile de greutate nu sunt prea bune pentru sănătate, ca să nu mai vorbim despre efectele asupra pielii care nu sunt deloc estetice.

Așadar, ca să te menții slab(ă), nu trebuie decât să urmezi regulile de mai jos.

1. Ține-ți sub control nivelul de zahăr din organism

Dacă reușești asta îți vei menține stabilă și greutatea. Variațiile nivelului de zahăr duc la depozitarea de grăsimi la nivel subcutanat. Un nivel stabil al zahărului din sânge va duce la reducerea semnificativă a nevoii de dulce iar organismul va arde grăsimile eficient.

Pentru asta trebuie să faci câteva schimbări în modul în care mănânci. Mai precis, să începi să consumi glucide de bună calitate. Adică acele alimente care eliberează zahărul în organism mai încet. Adică să înlocuiești toate produsele din făină albă cu cele integrale, orezul alb cu cel brun, roșu sau negru, să renunți zahărul rafinat și alegi înlocuitorii naturali, să mănânci multe legume și anumite leguminoase, în loc de dulciuri să mănânci fructe, dar să fii atent(ă) la fructele dulci și la sucuri. Desigur că mă refer la sucurile preparate din fructe proaspete, nu la cele îmbuteliate și în niciun caz carbogazoase.

 

Citeste mai mult pe andreeasava.ro

×