x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Ceasul chinezesc reglează ceasul organismului. Află cum anume poți să-l potrivești!

Ceasul chinezesc reglează ceasul organismului. Află cum anume poți să-l potrivești!

04 Apr 2017   •   15:22
Ceasul chinezesc reglează ceasul organismului. Află cum anume poți să-l potrivești!

Organismul nostru deține un sistem energetic, pe lângă toate celelalte, care este unul dispus pe meridiane. Aceste meridiane sunt niște canale care nu diferă foarte mult de unele vase de sânge, însă în acestea nu circulă sânge, ci energie. Toate aceste canale influențează modul de funcționare a organismului și schimbul organic ce este realizat la nivel de substanțe.


Ceasul biologic chinezesc, care va fi prezentat în cele ce urmează, indică perioada exactă în care în corpul tău circulă energie, dar și momentele de apogeu energetic din anumite zone corporale, asta din două în două ore. Dacă aceste zone sunt afectate, apar anumite simptome care pot fi percepute.

Fiecărui organ din corp, care este unul major, are 12 meridiane. Acestea sunt meridianele corespunzătoare plămânilor, stomacului, intestinului gros și celui subțire, splinei, inimii și regiunii acesteia, vezicii urinare și celei biliare, rinichilor, duodenului și ficatului.

Te-ar mai putea interesa si:

Diete sănătoase. Cura de slăbire cu citrice

Dieta tonică cu țelină te ajută să slăbești 4 kilograme în 7 zile

Sâmburii amari care îți fac viața dulce și frumoasă. Dieta cu migdale și beneficiile ei

Învățăturile yin-yang susțin ideea potrivit căreia toate cele 12 meridiane sunt divizate în două, astfel, șase meridiane sunt de natura yin și șase, yang.

Meridianele yin sunt cele specifice organelor care au atribuțiile de a colecta, stoca și procesa diferitele substanțe și energia, aceste organe fiind ficatul, splina, plămânii, rinichii, inima și regiunea acesteia.

Meridianele yang sunt.....................

Citește mai departe AICI

×