x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Înjuri, stai treaz până dimineaţa şi eşti dezordonat? Acestea pot fi semnele unei inteligenţe ascuţite

Înjuri, stai treaz până dimineaţa şi eşti dezordonat? Acestea pot fi semnele unei inteligenţe ascuţite

de Anca Arambaşa    |    17 Ian 2017   •   18:51
Înjuri, stai treaz până dimineaţa şi eşti dezordonat? Acestea pot fi semnele unei inteligenţe ascuţite

Cercetătorii au identificat faptul că statul până târziu este o trăsătură comună persoanelor inteligente. De asemenea, ei au descoperit că nivelul înjurăturilor şi al dezordinii pe care o persoană le deţine sunt indicatori ai activităţii cerebrale.

Fiind o “pasăre de noapte„ este un atribut pe care îl au şi persoanele precum preşedintele Obama, sir Winston Churchill şi Marcel Proust. Potrivit unui studiu publicat în “Psychology Today„ copiii inteligenţi vor fi adulţii nocturni. Un alt studiu a scris că în timp ce persoanele nocturne erau mereu comparate şi întrecute cu cele matinale, acestea tind să aibă succes mai târziu în viaţă. Aşadar, în vreme ce semnele oboselii sunt foarte evidente pe faţa ta şi ai cearcăne tot mai adânci o dată cu trecerea timpului, “motorul„ tău va rula la capacitate maximă, scrie Indy100.com.

Ideea conform căreia înjuratul este un semn al unui vocabular limitat, sau al lipsei de inteligenţă a fost demitizată de un nouă cercetare publicată în revista “Language Sciences„ ce are ca scop demolarea „mitului sărăcia vocabularului”. Mai concret, studiul a descoperit că motivul din cauza cărora unii oameni înjură mai mult decât alţii nu este pentru că nu pot găsi un alt cuvânt. De fapt, este chiar opusul. O serie de teste de vocabular şi emoţionale au stabilit că cei care înjură au împărtăşit aceleaşi trăsături emoţionale cu persoanele inteligente și sunt mai umani, contrar opiniei despre persoanele care înjură. Din multitudinea de cuvinte, nu pot găsi unul adecvat stării în care se află. 

Scrisul de mână dezordonat este foarte cunoscut ca o marcă a inteligenţei, de cele mai multe ori exemplele referindu-se la Albert Einstein. Acum, oamenii deştepţi pot da vina pe creierul lor pentru dezordinea şi haosul de pe birourile lor. Un studiu efectuat de Universitatea din Minnesota a dezvăluit că refuzul de a face curat este un semn că mintea unei persoane se gândeşte la cu totul altceva. În plus, s-a descoperit faptul că un mediu dezorganizat este preferabil creativităţii, în schimbul unui ordonat, care poate perturba capacitatea de a avea idei originale.  

 

 

×