Jurnalul.ro Ştiri Externe Iranul a atacat Israelul cu rachete balistice

Iranul a atacat Israelul cu rachete balistice

de Redacția Jurnalul    |   

Iranul a lansat peste 100 de rachete balistice în direcția Israelului, în această seară. Sirenele antiaeriene au fost activate în mai multe zone din țară, inclusiv la Tel Aviv.

La acest moment, centrul Israelului este  atacat de rachete iraniene, cetățenilor israelieni transmițându-li-se mesaje în care li se cere să se îndrepte spre adăposturi. Sirenele sună continuu în regiunea de centru a țării. 

 

 

În Ierusalim se aud, de asemenea, explozii, au declarat martori pentru Reuters.

Mass-media israeliană informează că Iranul a lansat peste 100 de rachete spre Israel.

 

 

                 Armata israeliană a emis instrucțiuni de salvare pentru civili

Armata israeliană a trimis mesaje text conținând „instrucțiuni de salvare a vieții” oamenilor din anumite zone ale Israelului, îndrumându-i să intre în spații protejate.

Într-o declarație video, purtătorul de cuvânt al forțelor armate, Daniel Hagari, le-a cerut oamenilor să se deplaseze în cel mai sigur spațiu protejat din apropierea lor și să aștepte instrucțiuni suplimentare.

Sistemul de apărare aeriană al Israelului este „pe deplin operațional”, a adaugat el. Acesta detectează și interceptează amenințările „chiar și în acest moment”, spune Daniel Hagari, citat de BBC.

El le-a cerut oamenilor să „rămână vigilenți” și să urmeze instrucțiunile de siguranță.

Daniel Hagari a adăugat armata va „continua să facă tot ce este necesar pentru a proteja civilii din Israel”.

                                                            ››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

 

                       Israelul și-a închis spațiul aerian în urma atacului iranian

Israelul a anunțat închiderea spațiului aerian, în urma atacului cu rachete venit dinspre Iran, anunță Haaretz.com.

Autoritatea Aeroporturilor din Istael a anunțat că toate zborurile care sosesc și pleacă de pe aeroportul Ben Gurion sunt suspendate pe fondul unui atac masiv cu rachete din partea Iranului.

Autoritatea aeronautică a Israelului declară că spațiul aerian al Israelului este închis. Zborurile sunt redirecționate către destinații alternative din afara Israelului.

Iordania și Irakul anunță, de asemenea, că spațiul lor aerian a fost închis temporar, pe fondul conflictului.

                   Israelienii pot acum ieși din zonele protejate. Nu ar exista victime

Potrivit Forțelor de Apărare ale Israelului, cetățenii israelieni pot ieși din zonele protejate. Conform informațiilor de până la această oră, nu ar exista victime.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Israelului (IDF), Daniel Hagari, israelienilor li se permite acum să părăsească zonele protejate, scrie BBC.

„Suntem în stare de alertă maximă atât defensivă, cât și ofensivă. Vom apăra cetățenii statului Israel. Acest atac va avea consecințe. Avem planuri și vom opera în locul și la momentul pe care le vom decide”, spune el.

„Nu avem cunoștință de nicio victimă; acest lucru se datorează comportamentului dumneavoastră responsabil”, a adaugat el.

 

Subiecte în articol: atac Iran Israel
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri