Jurnalul.ro Sport Sporturi JO Paris 2024. Tamirat Tola din Etiopia a câștigat medalia de aur la maraton

JO Paris 2024. Tamirat Tola din Etiopia a câștigat medalia de aur la maraton

de Redacția Jurnalul    |   

Etiopianul Tamirat Tola a câștigat, sâmbătă, maratonul la Jocurile Olimpice Paris 2024. Tola a realizat totodată și un nou record olimpic (2:06:26). Belgienul Bashir Abdi și kenyanul Benson Kipruto i-au fost alături pe podium.

Cursa de maraton a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024, este cea mai grea din istorie, cu cei 340 metri diferență de nivel. Etiopianul Tamirat Tola a fost cel mai puternic alergător, el a parcurgând sâmbătă cei 42,195 km, între Hôtel de Ville și Esplanade des Invalides, trecând prin Palatul Versailles, în 2 ore șase minute și 26 de secunde, bătând recordul olimpic cu șase secunde. El l-a devansat cu 21 de secunde belgianul Bashir Abdi (2:06:47). Kenyanul Benson Kipruto a completat podiumul (2h07').

Citiți și Ceremonia de încheiere a JO Paris 2024. Data spectacolului și un program plin de surprize

Italianul Eyob Faniel a pornit singur în frunte la puțin timp după primii 10 kilometri. Campionul mondial din 2022 de la Eugene l-a ajuns din urmă puțin înainte de jumătatea cursei, după ce acesta a început să își revină în urma primei urcări.

Citiți și JO Paris 2024. România a coborât pe locul 20 în clasamentul pe medalii 

El a zburdat apoi pe urcarea dificilă de la Pavé des Gardes, cu 12 kilometri înainte de sosire, și nu a mai fost prins de urmăritorii săi, care au rămas la aproximativ douăzeci de secunde.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri