Ingrediente:
7-8 legături de ştevie proaspătă, 2 linguri ulei, o ceapă mare, 3 morcovi medii, un ardei kapia, o felie de ţelină, 3 linguri bulion, un litru de borş, 40 g orez, un litru de apă fierbinte
Mod de preparare:
Se opăresc frunzele de ştevie în apa fierbinte cu sare, apoi se toacă mai mare (dacă sunt prea mici, se face un piure). Se spală legumele, se toacă mărunt sau se dau pe răzătoare, apoi se călesc. Se sting cu 500 ml de apă şi se lasă la fiert 10 minute. Se adaugă ştevia, borşul fiert în prealabil, orezul fiert şi se completează cu apă fiartă în funcţie de consistenţa dorită. Se asezonează cu sare, piper şi se lasă la fiert încă 5-10 minute.
Încearcă şi:
Rețete românești. Salată de lăptuci, cu păpădie, arpagic și tarhon
REŢETA ZILEI: Ciorbă ardelenească de varză
REŢETA ZILEI: Mâncare de fasole de post
REŢETA ZILEI: Prăjitură cu ananas şi nuci