Ingrediente:
8 ouă, 10 linguri făină, 6-8 linguri zahăr, 2 linguri cacao, praf de copt, 200 g compot ananas, 3 linguri sirop ananas, 100 g nuci, 30 g fulgi midgale (opţional), praf de sare, 3 linguri zahăr pudră (extra)
Mod de preparare:
Pe o tavă de 20x30 cm tapetată cu hârtie, se presară nucile şi fulgii de migdale, iar peste ele se pun bucăţi de ananas. Se separă albuşurile de gălbenuşuri, se bat spumă cu praful de sare şi cu zahărul, până când se dizolvă zahărul, apoi se adaugă gălbenuşurile şi cele trei linguri de sirop de ananas şi se omogenizează. Făina se amestecă cu praful de copt şi se încorporează în compoziţie. Se toarnă 3/4 din compoziţie peste nuci şi ananas, iar în ce a rămas, se pune cacao. Se pune tot în tavă, se acoperă bine şi se dă la cuptorul încins la 180 de grade pentru 20-30 de minute. Se face testul scobitorii, se lasă la răcit şi se pudrează cu zahăr.
Încearcă şi:
REŢETA ZILEI: Mousakka vegetariană
REŢETA ZILEI: Piept de pui umplut
REŢETA ZILEI: Penne a la Norma
REŢETA ZILEI: Salată caldă de legume şi creveţi