x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto 5 sfaturi de întreținere preventivă, foarte utile pentru mașina ta

5 sfaturi de întreținere preventivă, foarte utile pentru mașina ta

01 Sep 2022   •   12:32
5 sfaturi de întreținere preventivă, foarte utile pentru mașina ta

  Întreținerea mașinii tale este o practică utilă pe tot parcursul anului, dar devine deosebit de importantă atunci când se schimbă anotimpurile și, odată cu ele, se schimbă și starea drumurilor.

Pentru menținerea în siguranță, atât a ta, cât și a mașinii tale, pe măsură ce se schimbă anotimpurile, am alcătuit o listă de 5 sfaturi de întreținere preventivă pe care ar trebui să le iei în considerare pe măsură ce temperatura se răcește.

 

1. Anvelopele mașinii

      Aceasta este o parte crucială a întreținerii preventive sezoniere, deoarece anvelopele tale se vor schimba odată cu anotimpurile. Fie că alegi anvelope all seasons până la apariția zăpezii și a gheții, fie că ai o pereche de anvelope de vară și una de iarnă în funcție de vreme, vei avea nevoie de ajutor pentru a trece de la una la alta, și pentru a te asigura că totul se aliniază uniform pentru un condus lin și sigur.

2. Schimbarea uleiului

      Nu este surprinzător faptul că primăvara și vara pot fi cauza unei acumulări suplimentare de resturi și praf în vehiculul tău. Drumurile uscate și pline de mizerie, noroi, ploaia, insectele și alți factori de mediu care afectează bunăstarea mașinii tale sunt mai intense în aceste anotimpuri calde, ceea ce face ca schimbarea uleiului să fie absolut necesară.

       Nu numai că uleiul poate ajunge să se murdărească în timp, dar căldura din lunile lungi de vară poate provoca, de asemenea, o epuizare mai rapidă a fluidelor din vehicul. În timp, uleiul mașinii va deveni aglomerat și lipicios, făcându-l inutilizabil. Ar trebui să faci o schimbare de ulei o dată pe an.

 

3. Inspecția frânelor

       Puterea de frânare scade pe gheață și zăpadă, ceea ce face ca orice schimbare de sezon să fie un moment bun pentru o inspecție a frânelor. Echipa de la service-ul auto din Brasov, VROM.RO verifică fiecare piesă a autoturismului pentru a se asigura că totul este în stare perfectă de funcționare.

       Dacă nu ai schimbat plăcuțele de frână de ceva timp, acesta este cel mai bun moment. Oferă-i mașinii tale cea mai bună șansă la o oprire normală în caz de frânare. Când drumurile devin alunecoase, vei fi recunoscător că ai făcut-o.

 

4. Încălzirea și aerul condiționat

        Când vremea se schimbă, vei dori un vehicul care să poată regla temperatura în mod corespunzător. Așadar, fie că părăsești lunile confortabile de primăvară și te îndrepți spre căldura toridă a verii, fie că treci de la toamnă la iarnă, schimbările de sezon reprezintă un moment bun pentru a efectua o verificare a sistemului de încălzire și de aer condiționat.

   Mecanicul tău face o inspecție vizuală, verifică dacă există scurgeri sau probleme cu fluidele și orificiile de aerisire și face reparații minore pentru a se asigura că te simți confortabil în propria mașină, indiferent de anotimp.

 

5. Verificarea periodică

 

 

        Nu ești sigur ce parte a vehiculului tău necesită atenție sporită? Poți afla prin apelarea la un service auto, unde vor fi inspectate bateria, motorul. Se scanează codurile implicite pentru a se asigura că vehiculul te poartă în siguranță pe drumuri.

        

        Asigură-te că mașina ta funcționează perfect indiferent că este vară sau iarnă. Pentru asta, cel mai bun sfat este să te adresezi unui service profesionist, la care să apelezi ulterior cu încredere.

×