x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto 6 accesorii auto de care ai nevoie pentru vară

6 accesorii auto de care ai nevoie pentru vară

19 Apr 2022   •   19:01
6 accesorii auto de care ai nevoie pentru vară
Sursa foto: piqsels.com

Sosirea verii înseamnă un singur lucru: mai multe călătorii cu mașina, către mai multe destinații de vizitat. Un drum lung poate fi destul de plictisitor, dar cu ajutorul accesoriilor potrivite, totul se va transforma într-o experiență foarte plăcută și deloc obositoare.

Progresele tehnologice și ultimele invenții ale designerilor talentați din toată lumea au făcut ca momente neplăcute, care în trecut puteau compromite o vacanță, să fie acum rezolvate pe loc, fără a fi nevoie de intervenția unor specialiști. O pană de cauciuc sau un drum greșit nu mai reprezintă probleme majore, deoarece pot fi remediate imediat, iar călătoria poate continua rapid, în condiții de siguranță.

 

Iată care sunt cele mai importante accesorii de care vei avea nevoie la vară, pentru ca momentele petrecute la volan să fie cât mai plăcute, iar mașina ta să fie protejată în mod adecvat.

  1. Husă auto

Vremea caldă și razele soarelui pot dăuna iremediabil componentelor pe care le conține mașina ta. Atât bordul și volanul, care sunt realizate din plastic ce se poate crăpa dacă este expus frecvent la temperaturi înalte, dar și vopseaua exterioară, trebuiesc protejate pe cât se poate. O husă auto este utilă atunci când nu deții un garaj în care să-ți parchezi mașina, deoarece o va proteja de toți factorii exteriori: raze UV, excremente de păsări, omizi sau praf.

  1. Huse pentru banchete și covorașe auto

Protejarea interiorului se poate face mult mai ușor dacă pe banchete vei monta niște huse de protecție. Pe jos, poți acoperi mocheta mașinii cu covorașe speciale, din materiale rezistente și care pot fi ușor curățate. Pe lângă faptul că vor ține murdăria departe, atât husele cât și covorașele reprezintă un factor estetic foarte plăcut, care ajută la obținerea unui interior mai intim. Portbagajul nu trebuie nici el neglijat, în funcție de tipul mașinii poți alege tăvițele pentru portbagaj Honda sau alte modele speciale.

  1. Senzori pentru parcare sau cameră

Trăind în orașe din ce în ce mai aglomerate, a devenit o adevărată provocare să găsești un loc de parcare în siguranță. Spațiile sunt tot mai mici, iar senzorii de parcare și camerele de luat vederi sunt un real ajutor pentru a putea parca mașina, evitând pericolul de a o zgâria sau lovi. Dacă mașina ta nu este dotată cu senzori de parcare sau cameră, asta nu trebuie să te împiedice să te bucuri de beneficiile acestor dotări. În prezent, poți monta pe mașină aproape orice accesorii care te pot ajuta să parchezi într-o zonă îngustă.

  1. Mini frigider auto

Vara, mașina ta se va încălzi foarte tare, așa că dacă îți dorești să transporți alimente sau băuturi, este recomandat să cumperi un mini frigider auto. Acesta poate fi montat confortabil în portbagaj, unde nu va ocupa prea mult spațiu, dar va oferi exact confortul necesar pentru a putea servi oricând dorești un sandviș ori o sticlă cu suc.

  1. Încărcător USB

Majoritatea dispozitivelor pe care le folosești au nevoie să fie încărcate, iar un dispozitiv USB se potrivește perfect la bricheta de la mașină. Există diverse adaptoare sau încărcătoare multi-device, astfel încât să poți utiliza oricând telefonul, GPS-ul, Ipad-ul sau căștile audio.

  1. Suport pentru biciclete

Vara este ideală pentru lungi călătorii în natură, cu bicicleta. Indiferent dacă vrei să te plimbi într-un parc ori prin pădure, va trebui să ajungi până acolo cu mașina. Un suport pentru biciclete este ideal pentru a te putea bucura de aceste plimbări, alături de cei dragi.

Pregătește-te din timp pentru venirea anotimpului cald, cumpărând accesoriile necesare pentru drumurile pe care le vei face. Fie că este vorba despre drumeții, despre  mers la plajă ori o escapadă la piscină, mașina ta este cea care te va duce în siguranță la destinație. Împreună cu aceste accesorii, drumurile tale vor fi mult mai sigure și mai confortabile. 

×