x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto 7 criterii de care să ții cont atunci când alegi un service auto

7 criterii de care să ții cont atunci când alegi un service auto

24 Apr 2023   •   08:15
7 criterii de care să ții cont atunci când alegi un service auto

Atunci când deții o mașină este esențial să știi la ce service auto poți să apelezi, pentru ca orice problemă să fie rezolvată eficient și rapid. Însă alegerea unui service auto nu este ușoară. Există mai multe opțiuni dintre care poți alege. Cum alegi mai ușor un service auto de încredere? Iată câteva criterii prin care poți face o selecție în favoarea ta:

1) Dotările și echipamentele

Orice service care se respectă are dotări și echipamente moderne și adecvate, astfel încât să identifice corect defecțiunile apărute și să le rezolve eficient, în cel mai scurt timp. Verifică ce servicii sunt oferite și dacă service-ul utilizează diferite echipamente moderne de diagnoză și reparații auto. În acest fel, ai garanția că vei beneficia de o reparație de calitate, în timp util.

2) Autorizare RAR

Este important să alegi un service auto autorizat RAR, pentru că ai astfel garanția că este un atelier auto ce funcționează legal, ce demonstrează că are responsabilitate pentru lucrările efectuate. Autorizația trebuie să fie expusă vizibil în cadrul atelierului. 

3) Gamă variată de servicii

Cele mai apreciate service-uri auto sunt cele care se pot ocupa de numeroase probleme ce apar la autovehicule. Cu siguranță nu vrei să te plimbi la mai multe service-uri pentru diferite probleme. Verifică lista de servicii afișată pe site-ul service-ului și vezi dacă le oferă pe cele de care ai nevoie, precum diagnoză auto, lucrări de mecanică de orice complexitate sau revizie auto.

4) Garanție pentru lucrări și piese auto

Asigură-te că service-ul oferă garanție pentru lucrările efectuate și piesele schimbate. Este o măsură de precauție atunci când reparațiile nu au fost realizate eficient sau piesele de schimb s-au avariat după ce au fost schimbate. În astfel de cazuri este important ca service-ul să ofere despăgubiri pentru reparațiile efectuate și piesele schimbate.

5) Recomandările

Una dintre cele mai des utilizate metode pentru a alege un service presupune citirea recenziilor. Atunci când un client a fost mulțumit de profesionalismul oferit de un anume service auto, lasă o recenzie pozitivă. De asemenea, clienții nemulțumiți scriu despre aspectele negative pe care le-au întâmpinat în colaborarea cu un service.

Este important astfel, să citești atât recenziile pozitive, cât și pe cele negative pentru a-ți forma o imagine cât mai corectă. Cu ajutorul recenziilor poți de asemenea, înțelege care este atitudinea și disponibilitatea mecanicilor față de clienți, dacă au avut o abordare eficientă și dacă au fost onești. 

 

6) Mecanici calificați

Acest fapt este puțin mai greu de aflat, însă service-urile auto al căror personal este format din profesioniști, cu siguranță vor menționa acest aspect. Astfel, este esențial să alegi un atelier auto în care lucrează mecanici auto competenți și cu experiență, ce pot repara orice model de autoturism și care respectă termenele limită.

7) Prețuri competitive

Alege un service auto care oferă lucrări de reparații la prețuri competitive, dar de calitate.

Prețurile foarte mici înseamnă de regulă că reparațiile nu sunt de calitate sau că piesele de schimb nu sunt originale. Costul trebuie să reflecte complexitatea lucrărilor efectuate și a calității pieselor schimbate.

 

×