x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Aehra: mașina electrică de 800 CP, cu 800 km autonomie și o viteză maximă de 265 km/h

Aehra: mașina electrică de 800 CP, cu 800 km autonomie și o viteză maximă de 265 km/h

12 Noi 2022   •   10:50
Aehra: mașina electrică de 800 CP, cu 800 km autonomie și o viteză maximă de 265 km/h
Sursa foto: Hepta

Este primul vehicul al start-up-ului din Milano, născut din ambiția de a deveni o referință în mobilitatea electrică.

„Scopul lui Aehra este să depășească limitele actuale ale mașinii electrice, să creeze o mașină capabilă să reinventeze piața high-end”, spune Sandro Andreotti, co-fondator și director tehnic al start-up-ului european Aehra.

Potrivit gazzetta.it, conform rezultatului final, dezvăluit în fața publicului Superstudio Più din Milano, mașina are un aspect futurist, greu de etichetat pentru că este complicat de clasificat ca SUV sau crossover, coupé sau sedan. „Ar trebui să inventăm un nou acronim – explică Filippo Perini, Chief Design Officer al Aehra – pentru că nu cred că mașina noastră poate fi definită pur și simplu ca un SUV. Dimensiunile interioare sunt mai mari, aspectul exterior este mult mai aerodinamic. Scurtând surplomele față și spate și prelungind ampatamentul mașinii, am creat ceva cu adevărat unic. Sunt convins că soluțiile noastre vor fi tendințe pe care mulți alții le vor urma.Ceea ce ne diferențiază este curajul de a le adopta acum”.

SUV-ul electric Aehra are peste cinci metri lungime, doi metri lățime și se sprijină pe jante uriașe din aliaj de 23" față și 24" spate. Dintre numeroasele elemente distinctive, se remarcă cele patru uși cu deschidere verticală și oglinzile „Moto GP” – așa definite datorită asemănării lor cu cele ale motocicletelor – care integrează camere în locul oglinzilor retrovizoare tradiționale, cu beneficii aerodinamice și de zgomot. Puterea maximă este de 815 CP și anunță o autonomie de peste 800 km.

„Nu vă prezentăm o mașină, ci o nouă paradigmă de inovație și design care va reprezenta un etalon pentru lumea auto high-end”, spune CEO-ul și fondatorul Hazim Nada.

Spectaculosul autoturism va fi pe piață din 2025, la un preț estimat între 160 și 180 de mii de euro.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×