x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Alegerea potrivită pentru o performanță mai mare a mașinii

Alegerea potrivită pentru o performanță mai mare a mașinii

13 Sep 2022   •   13:20
Alegerea potrivită pentru o performanță mai mare a mașinii

Ca și alte piese și sisteme ale unei mașini, și jantele sunt de o importanță deosebită, un set de jante de calitate asigurând o mai bună performanță, un nivel ridicat de siguranță, economii în timp pentru șoferi precum și un aspect mai elegant, indiferent de modelul de mașină pe care sunt montate. Iar printre toate modelele și tipurile disponibile, cele mai bune din aceste puncte de vedere sunt jantele din aliaj. Acestea fac referire la o combinație de mai multe materiale, utilizate în crearea lor, cel mai des utilizate fiind aluminiul și magneziul. Acestea fac ca jantele să fie și mai ușoare dar la fel de rezistente și de bune calitativ.

Un mare avantaj al jantelor din aliaj este capacitatea bună de conducție a căldurii, astfel încât sistemul de frâne aflat în apropierea lor, practic în componentă roții, nu va mai acumula atât de multă căldură când mașina frânează și astfel, vor funcționa mai bine, vor oferi mai multă siguranță la frânare, în viraje și așa mai departe și nu în ultimul rând, vor avea și o durata de viață mai mare. Șoferii pot fi astfel mai liniștiți în ceea ce privește starea mașinii lor și vor avea siguranța că pot realiza economii prin schimbarea anumitor piese la un timp mai îndelungat.

Cei de la anvelopejantealiaj.ro ne pun la dispoziție o gamă foarte variată de jante aliaj, de cea mai bună calitate, la prețuri foarte accesibile.  Ei ne pot oferi orice mărimi de jante, pentru orice tipuri de autoturisme.

Așa cum ne explică și ei, jantele din aliaj pot fi realizate prin două metode: prin turnare sau prin forjare, cele realizate prin forjare având o greutate mai mică. În acest fel și greutatea totală a mașinii va fi puțin mai mică, iar asta va ajuta la o manevrare mai ușoară, dar și la economii în materie de combustibil, ambele fiind plusuri considerabile, pentru orice șofer. De asemenea, există două tipuri de jante forjate:  o piesă și modulare și astfel, cele modulare jantele pot fi proiectate în două sau trei piese.

Jante aliaj Aez, Jante aliaj Alutec, Jante aliaj BBS, Jante aliaj Borbet, Jante aliaj Dezent, Jante aliaj Dotz, Jante aliaj Msw by Oz, Jante aliaj Momo, Jante aliaj Mak, Jante aliaj Oz, Jante aliaj Rial, Jante aliaj Reds by Momo, Jante aliaj Sparco sunt numai câteva dintre brand-urile pe care le putem găsi la ei. Cu ajutorul calculatorului de pe site putem găsi jante exact la dimensiunile dorite, pentru modelul mașinii noastre.

Prețurile jantelor de aliaj sunt, ce-i drept, ceva mai mari decât ale celor normale sau realizate din materiale clasice, precum oțel însă și beneficiile pe care le oferă sunt la fel de mari și astfel, preprezintă o investiție bună, de durată, care elimină alte costuri suplimentare și achiziții de piese de schimb ce s-ar putea uza altfel mai rapid.

Cu o jantă de calitate, și anvelopa se va putea comporta mai bine, aducând încă un plus performanței și siguranței mașinii noastre. Așadar, este bine întotdeauna să alegem ceva mai bun calitativ, care să ne ofere rezultate mai bune, chiar dacă asta ar însemna să plătim un preț mai mare sau să facem alte achiziții, precum a renunța la ceva ce ne place sau a aștepta mai mult pentru a primi ceea ce ne dorim sau avem nevoie. Iar cei de la anvelopejantealiaj.ro ne vor oferi cele mai bune soluții în ceea ce privește mașina noastră, astfel încât, chiar și modelele vechi să aibă parte de cele mai bune tratamente în materie de piese de schimb, aspect și siguranță.

 

×