x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Anvelope 205 55 r16 – o necesitate în materie de calitate superioară

Anvelope 205 55 r16 – o necesitate în materie de calitate superioară

07 Noi 2022   •   13:28
Anvelope 205 55 r16 – o necesitate în materie de calitate superioară

Ideea apropierii sezonului rece este de multe ori respinsă de către șoferi, întrucât odată cu schimbarea sezonului, este nevoie de efectuarea unor schimbări și la autoturism. Întrucât condițiile de drum se schimbă și reglementările sunt mai stricte în sezonul rece, este nevoie ca, în calitate de șoferi, să fim mereu pregătiți pentru vremea rea.

Șofatul poate fi dificil iarna dacă mașina nu este adecvat echipată, iar pentru a putea trece cu bine peste sezonul rece, principala recomandare pentru șoferi este trecerea la anvelope iarna.

Mulți dintre șoferi preferă anvelopele allseason, însă pentru calitate superioară și siguranță în trafic, se recomandă schimbul anvelopelor cu cele de iarnă. Și în cazul șoferilor care folosesc anvelope 205 55 r16 se recomandă, de asemenea, schimbul cu un set de anvelope de sezon și nu utilizarea celor all season. Chiar dacă calitativ anvelopele allseason sunt conform standardelor, datorită condițiilor vitrege de drum din sezonul rece, trebuie să ne adaptăm.

Anvelopele 205 55 r16 pentru iarnă sunt una dintre cele mai bune alegeri pe care șoferii le pot face, atât din punct de vedere al confortului, cât și al calității. Pentru toți șoferii confortul este important, întrucât având parte de confort ridicat, putem parcurge drumurile cât mai ușor, cu atenție sporită.

Iar pe lângă confort, modelele de cauciucuri iarna 205 55 r16 oferă un plus de calitate. Chiar dacă iernile din ultimii ani nu au fost atât de dure ca în trecut, recomandarea autorităților este să fim mereu pregătiți.

De asemenea, pot exista anumite sectoare, fie drumuri montane acoperite de zăpadă, gheață sau polei. Acestea creează un mare disconfort șoferilor, însă având mașinile echipate corespunzător, pot fi parcurse în siguranță.

 

De ce alegem cauciucuri iarnă 205 55 r16?

Cauciucurile de iarnă 205 55 r16 au fost concepute special pentru a oferi mai multă calitate șoferilor, în sezonul rece. Acestea au avut la bază tehnici moderne, cu rol de a contribui la realizarea unei anvelope superioare, care să ofere șoferilor plus de confort și siguranță în trafic. Cum contribuie anvelopele 205 55 r16 iarnă la îmbunătățirea experienței șoferilor în trafic?

Asigură o mai bună aderență. Compușii de silică din componența anvelopelor contribuie la rularea autoturismului în siguranță, chiar și la temperaturi scăzute. Drumurile acoperite cu polei, gheață sau zăpadă devin în acest mod mult mai ușor de parcurs. Mai mult decât atât, autoturismul va putea face față mai ușor schimbărilor de temperatură bruște, atunci când vremea este capricioasă sau atunci când parcurgem drumuri din zone cu climat diferit față de cel în care trăim.

Existența de profile variate. În alegerea anvelopelor de iarnă trebuie să ținem cont de profilul pe care acestea îl au. Anvelopele pot avea profil direcțional, unidirecțional, simetric sau asimetric. Acestea însă sunt utilizate și în funcție de tipul mașinii sau a drumurilor pe care le parcurgem.

Cele mai populare tipuri de anvelope sunt cele cu profil simetric, întrucât asigură o bună rezistență și sunt cu mult mai silențioase. Profilul asimetric însă este recomandat mașinilor de tip sport, întrucât oferă o paletă mai largă de posibilități pentru asamblarea reziduurilor.

Profilul direcțional însă, asigură control și mișcare bune, astfel încât să fie evitată acvaplanarea. Acestea pot fi cu ușurință recunoscute după inscripția literei „v”. Cel din urmă profil, cel unidirecțional este un real ajutor în controlul direcției atunci când anvelopele intră în contact cu apa, întrucât asigură o mai bună manevrare și ajută la eliminarea apei.

Atunci când suntem în căutare de anvelope iarnă suntem tentați să filtrăm opțiunile după recomandările unor cunoștințe sau în baza bugetului stabilit. Pentru a ne asigura că luăm cea mai bună decizie, pe lângă recomandări și buget, trebuie să mai ținem cont și de aspecte precum:

  • Durata de viață a anvelopelor
  • Tipurile de drum pe care le vom parcurge
  • Tipul de mașină pe care îl avem
  • Producătorul anvelopelor
  • Beneficii extra de la comerciant.

Pe piață sunt disponibile numeroase tipuri de anvelope iarnă 205 55 r16, iar pe anvelope-discount.ro găsim modele variate, de la producători de top, la prețuri competitive. Modelele disponibile au la bază certificările și testele de calitate și siguranță aferente, cât și garanție. Mai mult decât atât, reprezentanții magazinului oferă consultanță online gratuit, astfel încât alegerea pe care o luăm să fie una cât mai bună.

×