x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Producătorii auto europeni și americani se întrec pentru a reduce costurile vehiculelor electrice

Producătorii auto europeni și americani se întrec pentru a reduce costurile vehiculelor electrice

de Redacția Jurnalul    |    18 Feb 2024   •   07:40
Producătorii auto europeni și americani se întrec pentru a reduce costurile vehiculelor electrice

Producătorii auto europeni și americani se întrec pentru a reduce costurile vehiculelor electrice, în timp ce concurența din China se intensifică.

Sub presiunea concurenței chinezești, marii producători auto americani și europeni fac presiuni pentru a reduce costurile vehiculelor electrice, astfel încât acestea să poată avea prețuri și marje de profit similare cu cele ale modelelor pe bază de combustibili fosili, au declarat directori din industrie citați de Reuters.

Companiile europene Stellantis și Renault încearcă să dezvolte vehicule electrice mai accesibile, care sunt mai scumpe decât echivalentele cu motoare cu combustie, în condițiile în care creșterea vânzărilor de mașini electrice a încetinit, în timp ce giganții americani General Motors și Ford au abordat posibilitatea unor parteneriate care ar putea reduce costurile vehiculelor electrice.

Costul ridicat al vehiculelor electrice a devenit o barieră semnificativă în calea adoptării în masă a automobilelor cu emisii zero.

Producătorii de automobile s-au luptat să țină pasul cu Tesla, principalul producător de VE din Statele Unite și Europa, dar modelele chinezești cu costuri mai mici au sporit miza competiției.

Sosirea unor vehicule electrice chinezești cu costuri mai mici a dat un nou impuls eforturilor depuse de constructorii auto europeni pentru a dezvolta modele mai accesibile. BYD și alți producători chinezi de VE cu costuri reduse accelerează exporturile de vehicule în Europa și în alte regiuni, iar producătorii auto americani se tem că aceste companii vor înființa fabrici în Mexic pentru a livra VE în Statele Unite.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: auto producători