x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Cota de piață a mașinilor electrice crește în Europa, în timp ce vânzările totale scad

Cota de piață a mașinilor electrice crește în Europa, în timp ce vânzările totale scad

21 Iul 2022   •   09:40
Cota de piață a mașinilor electrice crește în Europa, în timp ce vânzările totale scad

Ponderea mașinilor electrice în înmatriculările noi din Europa a crescut la 9,9% în perioada aprilie-iunie, de la 7,5% în 2021, potrivit datelor prezentate miercuri, în timp ce mașinile alimentate cu combustibili fosili au pierdut din cota de piață, iar vânzările totale au scăzut, scrie Reuters.

În termeni absoluți, în primele șase luni ale acestui an în Europa s-au vândut până acum cu aproximativ o treime mai multe mașini electrice pe baterii decât în aceeași perioadă a anului trecut, arată datele, totalizând aproape 650.000 de unități.

În schimb, vânzările de motoare diesel au scăzut cu o treime, iar cele de benzină cu o cincime.

Totuși, mașinile pe benzină și diesel au păstrat majoritatea înmatriculărilor noi în al doilea trimestru, cu o cotă de 55,8%.

Două cincimi din mașinile noi vândute au fost electrice, iar mașinile hibrid - care au depășit vânzările de mașini diesel pentru prima dată în 2021 - au rămas cele mai populare, cu o cotă de piață de 22,6%.

Datele ACEA publicate la începutul acestei săptămâni au arătat că Europa a înregistrat în luna iunie cel mai mic număr de autoturisme noi din 1996 încoace, cu puțin peste 1,06 milioane de vehicule, în condițiile în care problemele, de la blocaje logistice până la o penurie continuă de cipuri, au redus producția.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: masini electrice