x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Cum alegi mașina potrivită pentru tine

Cum alegi mașina potrivită pentru tine

21 Iun 2023   •   12:50
Cum alegi mașina potrivită pentru tine

Cumpararea unei mașini este o decizie importantă și o investiție semnificativă, pe termen lung. Modelul pe care îl alegi va influența nivelul de confort și funcționarea în cele mai bune condiții a mașinii. Există o mulțime de variante pe piață, așa că poate fi dificil să știi încă de la început care este cea mai bună alegere. Este recomandat să ții cont de câteva aspecte practice și să te familiarizezi cu modelul pe care vrei să-l achiziționezi pentru a te asigura că mașina pe care o dorești este și cea care va corespunde nevoilor tale.

Sfaturi practice pentru alegerea mașinii

Fie că dorești să cumperi o mașină nouă sau la mâna a doua, este important să te asiguri că investiția pe care o faci va fi cea care este potrivită nevoilor tale. În cazul în care mașina pe care dorești să o cumperi a mai avut proprietari, trebuie să acorzi o atenție sporită la toate detaliile. De aceea, este recomandat să alegi în cunoștință de cauză, sau sa apelezi la sfatul unui specialist.

 

O altă variantă de a testa dacă o anumită mașină este potrivită pentru tine, este să apelezi la un centru de inchirieri auto Bucuresti. Astfel, ai ocazia să testezi dacă te simți confortabil, dacă este suficient de încăpătoare și corespunde nevoilor tale.

 

Dacă intenționezi să păstrezi mașina pe termen lung sau dacă ai o familie numeroasă, vei avea nevoie de o mașină mare, în care se poate sta confortabil și în care au loc bagajele atunci când pleci la drum lung, în vacanțe. În cazul în care ai nevoie de o mașină doar pentru oraș, alege un model mai mic, cu care să te deplasezi ușor prin trafic.

 

Între o mașină nouă și una la mâna a doua, este de preferat să alegi o mașină nouă însă dacă bugetul este limitat și nu dorești să o păstrezi mai mult timp, alege o mașină second-hand. În timp, mașinile noi își pierd considerabil valoarea, așa că atunci când vei decide să o vinzi, nu vei mai putea acoperi investiția inițială.

Criterii de alegere a unei mașini

Dacă este momentul să îți cumperi prima mașină, este recomandat să alegi un model pentru care eventualele reparații să nu fie foarte costisitoare. Astfel, eviți și reparațiile cauzate de vechimea mașinii. Mașinile ușor de întreținut sunt ideale pentru începători, care au nevoie să se familiarizeze cu funcționalitățile unui anumit model. De aceea, este recomandată alegerea unei mașini fiabile, care nu presupune costuri foarte mari de întreținere.

 

Mașinile mici sunt mai ușor de condus și au avantajul unui grad ridicat de mobilitate. De aceea, este recomandat să optezi pentru un astfel de model pentru început. Mașinile mai  voluminoase sunt greu de manevrat, iar găsirea unui loc de parcare poate fi dificilă, mai ales într-un oraș aglomerat.

 

Siguranța este esențială pentru orice șofer, mai ales pentru începători, așa că este de preferat să optezi pentru o mașină cât mai sigură. Este recomandat ca aceasta să fie echipată cu sisteme de siguranță, airbag-uri, ESP, ABS.

 

Dacă alegi o masină second-hand, optează pentru un model în stare tehnică bună, care nu are defecte ascunse. Astfel, eviți ulterioarele costuri de reparație și, în plus, o vei putea conduce în siguranță indiferent de drum sau de condițiile meteo.

 

Este important să iei în considerare și faptul că mașinile cu motoare de capacitate mare consumă mai mult, așa că dacă nu dorești să investești mult în combustibil, este ideal să optezi pentru un model de mașină cu consum redus.

 

Achiziția unei mașini este un pas important, mai ales dacă luăm în considerare faptul că există o mulțime de variante și criterii de selecție pe care viitorii proprietari trebuie să le ia în  calcul. Însă, cu ajutor specializat din partea unui șofer mai experimentat și câteva considerente practice, poți face alegerea potrivită și te vei bucura de drumuri fără incidente neplăcute.

 

Sursa foto: Shutterstock

 

×