x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto De ce este important să apelați la un service auto specializat  ?

De ce este important să apelați la un service auto specializat  ?

25 Aug 2022   •   13:38
De ce este important să apelați la un service auto specializat  ?

Achiziționarea unui autoturism nou poate să fie o acțiune dificilă pentru mulți oameni, ceea ce înseamnă că vom întâlni destul de multe mașini vechi pe străzi, mașini care necesită intervenții mai frecvente astfel încât să se poată păstra într-o stare tehnică bună.

În multe cazuri o mașină mai veche poate să fie mai ieftin de întreținut chiar și cu vizite mai dese într-un service, însă, este extrem de important și service-ul auto în care urmează să vă reparați autoturismul.

Dacă vă gânditi să vă reparați singuri mașinile, nu este nimic în neregula cu acest lucru, dacă dispuneți de cunoștințele necesare și de sculele potrivite astfel încât să puteți realiza o reparație profesională de la A la Z. În caz contrar, este recomandat să reconsiderați acest lucru. Un simplu schimb de ulei vă poate costa defecțiuni grave ale motorului în cazul în care nu ați avut la îndemăna o cheie dinamometrica astfel încât să strângeți șurubul de la baia de ulei la cuplul potrivit, din cauza faptului că fie puteți strica filetul, fie s-ar putea să nu îl strângeți suficient de bine, iar uleiul poate începe să curgă fără să vă dați seama. 

În special autoturismele moderne sunt foarte complexe, iar cei cu experiență limitată în repararea lor au potențialul de a aduce pagube suplimentare în cazul în care nu au sculele necesare sau în cazul în care pur și simplu nu sunt siguri de ceea ce fac. Angajați întotdeauna un mecanic profesionist pentru a vă întreține mașina, cu atât mai mult dacă vă doriți un vehicul pe care să vă puteți baza la orice oră, indiferent de distanță pe care doriți să o parcurgeți.

De ce este important să apelați la un service auto?

Vă costa mai puțini bani

Facturile în cadrul unui service par să fie întotdeauna puțîn scumpe. Totuși, dacă veți încerca să înlocuiți o piesă fără pregătirea necesara și fară sculele potrivite, puteți ajunge să provocați mai multe daune. În acest fel, cheltuielile vor crește și puteți ajunge tot în situația în care veți fi nevoiți să apelați la un service. Atunci când vehiculul dumneavoastră este lăsat pe mâna unui mecanic neinstruit, riscați să pierdeți defapt mult mai mult față de cât considerați că puteați economisii inițial. Economisiți bani și vă veți putea baza în orice moment pe mașină apelând întotdeauna la un mecanic profesionist angajat într-un service autorizat.

Experienţă

Mecanicii profesioniști au experiența necesară pentru a repara extrem de multe mașini. Ei pot identifica problemele mult mai ușor și știu exact cum să le remedieze. Încercarea de a vă repara mașina pe cont propriu este riscantă, în special în cazul unor operațiuni mai grele. În cazuri extreme, repararea mașinii „pe genunchi” în curte sau în spatele blocului, poate duce la daune ireparabile. Lăsați reparațiile auto în seama profesioniștilor care au ani de experiență și care au tot ceea ce le trebuie pe bancul de lucru, și cu siguranță mașina nu vă va lăsa la greu.

Instrumente adecvate

Atelierele profesionale de reparații au instrumentele corecte pentru a vă repara corect autoturismul. Există o mulțime de scule și accesorii necesare pentru a realiza diverse reparații, inclusiv scule dedicate pentru anumite modele de mașini. Oricine are acasă un minim de scule într-o trusă sau într-un dulap, dar dchiziționarea acestora în număr mare precum sunt cele dintr-un service autorizat poate fi costisitoare și consumatoare de spațiu. Dacă le folosiți doar pentru reparații ocazionale, este posibil să nu merite investiția. Atelierele de reparații auto sunt o afacere și asta înseamnă că au întotdeauna instrumentele necesare pentru a duce treaba la bun sfârșit, precum și este reprezentanta service BMW – Apbservice.ro. Ce este sigur, în cazul unui mic garaj amenajat acasă, nimeni nu își poate achiziționa și monta un elevator, acesta fiind de departe cel mai important instrument deoarece vă ajuta să realizați reparațiile mai simplu, mai rapid și mai confortabil, zonele greu accesibile fiind astfel la îndemână. 

Garanție

Ce se întâmplă dacă reparați singur mașina și ceva nu merge bine? Înseamnă că vă trebui să interveniți din nou, iar acest lucru înseamnă mai mult că sigur o vizită într-un service, deci cheltuieli suplimentare și timp pierdut. Asta poate costa timp și bani suplimentari. Orice service autorizat vă oferă garanțe pentru piese și manopera, iar în cazul în care apare orice problemă cauzată de o piesă cu defect din fabrică sau din eroarea unui mecanic, se va rezolva rapid, fără cheltuieli în plus.

Este extrem de important să știți că puteți pune în circulație un autovehicul care se află într-o stare tehnică bună, astfel încât siguranța traficului rutier să nu fie pusă în pericol și să puteți avea garanția faptului că indiferent că utilizați mașina pentru a merge la serviciu sau pentru deplasări lungi, vă veți putea baza pe aceasta în orice moment. O reparație defectuoasă vă poate lăsa imobilizați pe marginea autostrăzii atunci când plecați într-o vacanță, ceea ce poate aduce cu sine un concediu stricat și cheltuieli considerabile pentru a solicita ajutorul unei platforme pentru a putea duce autoturismul acasă.

Acestea fiind spuse, în cazul în care aveți probleme cu mașina, este recomandat să solicitați ajutorul unui service specializat, de preferat pentru marca dumneavoastră auto, și cu siguranță veți beneficia de reparații de cea mai bună calitate. În plus, chiar dacă nu sesizați probleme și mașina pare că merge bine, periodic este bine să îi faceți o verificare astfel încât să preventiti o defecțiune decât să riscați să rămâneți în până pe marginea drumului.

×