x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Dieselgate - Procuratura italiană anchetează directorii de la Volkswagen Italia şi Lamborghini

Dieselgate - Procuratura italiană anchetează directorii de la Volkswagen Italia şi Lamborghini

15 Oct 2015   •   17:42
Dieselgate - Procuratura italiană anchetează directorii de la Volkswagen Italia şi Lamborghini

Autorităţile italiene au lansat o investigaţie asupra directorilor de la Volkswagen Italia şi subsidiara sa italiană Lamborghini pentru suspiciuni de fraudă, a declarat pentru Reuters procurorul şef din Verona, Mario Giulio Schinaia.

Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, inclusiv în Germania, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Investigaţia asupra directorilor face parte din procedura legală privind cercetările de la sediile Volkswagen din Verona şi ale Lamborghini din Bologna, a explicat Mario Giulio Schinaia.

Directori de ambele companii sunt investigaţi 'din motive tehnice', deoarece Lamborghini este controlat de Volkswagen, a adăugat Schinaia.

Reprezentanţii Volkswagen şi Lamborghini nu au comentat informaţia.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

×