x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Elon Musk renunță la bitcoin. Ce se va întâmpla cu autovehiculele Tesla

Elon Musk renunță la bitcoin. Ce se va întâmpla cu autovehiculele Tesla

13 Mai 2021   •   10:26
Elon Musk renunță la bitcoin. Ce se va întâmpla cu autovehiculele Tesla

Tesla renunță la plata în bitcoin a autovehiculelor sale, după cum a anunțat fondatorul companiei, Elon Musk. Decizia a fost luată în urma  îngrijorărilor privind folosirea combustibililor fosili pentru minarea criptomonedei, scrie Reuters.

Prețul monedei digitale s-a depreciat cu peste 7% după acest anunţ, ajungând la 52.669 de dolari.

Totodată, miliardarul spune că Tesla nu va vinde bitcoin și vrea să utilizeze criptomoneda pentru tranzacţii atunci când vor fi folosite surse mai sustenabile de energie pentru minare.
"Analizăm de asemenea alte criptomonede care folosesc sub 1% din energia folosită de bitcoin", a scris Musk, pe Twitter.

El a anunțat, în martie 2021, că un autovehicul Tesla poate fi cumpărat cu bitcoin, urmând ca această modalitate de plată să fie folosită și în afara Statelor Unite. "Puteţi cumpăra acum o Tesla cu bitcoin. Moneda virtuală plătită către Tesla va fi păstrată ca bitcoin, nu va fi convertită în monedă fiduciară", anunțase Musk, pe rețeaua de socializare.

Cotaţia bitcoin a ajuns în luna februarie la un nivel record, datorită faptului că Tesla a investit 1,5 miliarde de dolari în aceasta, iar fondatorul acesteia adăugase eticheta #bitcoin la profilul său de Twitter. Ulterior a renunțat dar a  continuat să susțină criptomoneda.
 

×
Subiecte în articol: tesla bitcoin elon musk