x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Giganţii IT intră pe piaţa auto. China electrică

Giganţii IT intră pe piaţa auto. China electrică

03 Mai 2016   •   22:30
Giganţii IT intră pe piaţa auto. China electrică

Piaţa automobilelor electrice cunoaşte o expansiune care cuprinde tot mai mulţi jucători. Unii dintre ei cu multe putere în alte domenii decât cele auto. Foxconn, gigantul chinez cu peste 1,25 de milioane de angajaţi şi un venit de peste 125 de miliarde de euro, a anunţat că a fondat o companie care are drept scop dezvoltarea de maşini electrice premium. Cunoscută ca producător de iPhone-uri şi iPad-uri, Foxconn a semnat un parteneriat cu Tencent Holding, unul dintre cei mai importanţi furnizorii de internet din China, şi a demarat un start-up, Future Mobility, care constă într-un centru de cercetare şi dezvoltare la Shenzhen şi a unor birouri în Europa şi Silicon Valley. Compania a recrutat pentru moment câţiva ingineri de renume în domeniu care au lucrat pentru Tesla şi BMW i8. De cealaltă parte, producătorii tradiţionali fac eforturi pentru a-şi îmbunătăţii produsele.

 

Goana după creșterea autonomiei

BMW a anunţat că singurul model complet electric i3 va beneficia din toamnă de un update tehnologic care va permite o creştere a autonomiei cu 50%. Practic, autonomia va creşte de la 190 de km la 300 de km. Principala modificare va consta în folosirea unei noi baterii care va avea aceleaşi dimeniuni cu cea folosită în prezent. Greutatea maşinii va creşte cu 50 de kilograme, ajungând la 1.250 de kg, dar noua tehnologie Li-In va permite furnizarea unui energii duble prin creşterea densităţii celulelor din ansamblul funizor de putere.

Presat de Tesla 3 care va avea o autonomie anunţată de 300 de km, Ford şi-a schimbat strategia în doar o săptămână. După ce acum câteva zile americanii de la Ford anunţau că o autonomie de 160 de km este suficientă pentru viitorul Ford Focus electric, acum vor să producă o maşină care să atingă cel puţin 300 de km.

"Vrem să fim printre lideri sau într-o poziţie de conducere. Cu siguranţă este ceva ce dezvoltăm", a declarat Mark Fields, şeful Ford. Însă planurile Ford, care preconizează lansarea maşinii prin 2019, s-ar putea să nu mai fie realiste peste câţiva ani, mai ales după ce Tesla 3 va apărea pe piaţă de anul viitor.

 

 


 

×