x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Hyundai şi LG construiesc o fabrică de baterii pentru vehicule electrice 

Hyundai şi LG construiesc o fabrică de baterii pentru vehicule electrice 

de Redacția Jurnalul    |    04 Iun 2023   •   18:40
Hyundai şi LG construiesc o fabrică de baterii pentru vehicule electrice 

Grupul sud-coreean Hyundai Motor Group şi LG Energy Solution au anunțat că vor construi o fabrică de baterii pentru vehicule electrice în valoare de 4,3 miliarde de dolari în Statele Unite, în contextul în care vor să profite de creditele fiscale, conform CNBC, citat de Ziarul Financiar.

Producătorii trebuie să respecte noile cerinţe de aprovizionare din SUA pentru componentele bateriilor pentru vehicule electrice şi pentru mineralele esenţiale, astfel încât cumpărătorii vehiculelor lor să se poată califica pentru credite fiscale de până la 7.500 de dolari în cadrul Legii privind reducerea inflaţiei.

Vehiculele de la Hyundai Motor nu sunt eligibile în prezent.

Hyundai şi LGES au declarat că construcţia fabricii din statul Georgia va începe în a doua jumătate a anului 2023, iar producţia de baterii va începe cel mai devreme la sfârşitul anului 2025.

Aceasta va avea o capacitate de producţie anuală de 30 de gigawaţi-oră, suficientă pentru 300.000 de vehicule electrice, au precizat acestea.

Hyundai Motor Group, al treilea mare producător auto din lume după vânzările de vehicule, construieşte facilităţi de fabricare a vehiculelor electrice şi a bateriilor în comitatul Bryan din acest stat, unde se va afla fabrica sa comună cu LGES.

LGES şi Hyundai Motor Group, care găzduieşte Hyundai Motor, Kia şi producătorul de piese auto Hyundai Mobis, vor deţine fiecare câte 50% din societatea mixtă.

LGES aprovizionează producătorii de automobile, inclusiv Tesla şi General Motors.

„Doi lideri puternici din industria auto şi cea a bateriilor şi-au dat mâna şi împreună, suntem pregătiţi să impulsionăm tranziţia vehiculelor electrice în America", a declarat Youngsoo Kwon, directorul executiv al LGES, într-o declaraţie.

În luna aprilie, Hyundai Motor a finalizat un parteneriat în valoare de 5 miliarde de dolari privind bateriile pentru vehicule electrice în Statele Unite cu SK On, o unitate de baterii a SK Innovation, stimulând eforturile de electrificare pe cea mai mare piaţă a sa.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: baterii vehicule electrice