x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Invenții pentru viitor la Salonul Auto București & Accesorii 2016

Invenții pentru viitor la Salonul Auto București & Accesorii 2016

17 Oct 2016   •   11:32
Invenții pentru viitor la Salonul Auto București & Accesorii 2016

Timp de 10 zile, Capitala va găzdui cel mai reprezentativ eveniment dedicat industiei auto din România. În perioada 20 – 30 octombrie, la Romaero Băneasa  se va desfășura ediția a XIV-a a Salonului Auto București & Accesorii.


Vizitatorii vor putea afla premierele și noutățile din domeniul auto, precum și tehnologiile de ultimă generație ce vor fi prezentate în cadrul salonului. Tânăra generaţie vine puternic din urmă cu idei revoluţionare, motiv pentru care Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, prin intermediul Senatului Științific, va oferi vizitatorilor o ocazie unică de a vedea și testa unele dintre cele mai spectaculoase invenții din domeniul automobilismului.

Una dintre acestea este AVAI Car, mașina special creată pentru persoanele cu dizabilități, proiect ce aparține tinerilor basarabeni Adrian Vlas și Ion Ababei. Automobilul are integrată o platformă eficientă și inteligentă, cu senzori de poziționare pentru scaunul cu rotile, un mecanism automatizat dotat și cu un system de detecție a obstacolelor și evitare a tamponării. De asemenea, mașina are încorporate șapte airbag-uri pentru siguranță în caz de accidente.


O altă descoperire spectaculoasă îi aparține inventatorului Corneliu Birtok Băneasă: filtrul supraaspirant care economiseşte consumul de combustibil cu până la 15 procente la suta de kilometri. Pentru invenția sa, Corneliu Birtok-Băneasă a primit medalii de aur la cele mai prestigioase saloane de inventică din străinătate. 

Tot la standul specal amenajat la Salonul Auto București, vizitatorii vor putea testa ultimele aplicații pentru siguranța șoferilor și a copiilor în trafic, dar și revoluționara mașină fără șofer, inovație prezentată de tânărul inventator Ionuț Budișteanu.


Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României se preocupă constant de susținerea și promovarea inventicii și cercetării românești, răsplătind de fiecare dată excelența. Anul acesta, în cadrul Salonului Auto București & Accesorii, fundația va premia cea mai impresionantă inovație din domeniul auto cu o bursă în valoare de 10.000 de lei. Salonul Auto București & Accesorii 2016 este un eveniment susținut de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA) și Asociația Constructorilor de Automobile din România (ACAROM).

×
Subiecte în articol: SAB 2016 salonul auto bucuresti accesorii