x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Josh Pierson este pregătit pentru un debut record la Le Mans la doar 16 ani

Josh Pierson este pregătit pentru un debut record la Le Mans la doar 16 ani

10 Iun 2022   •   11:20
Josh Pierson este pregătit pentru un debut record la Le Mans la doar 16 ani

Josh Pierson va intra în istorie sâmbătă, fiind cel mai tânăr pilot din istorie în cursa de 24 de ore de la Le Mans, o competiție veche de aproape un secol.

Pierson va avea 16 ani și 118 zile când va lua startul în cursa de pe Circuit de la Sarthe din nord-vestul Franței, cu 84 de zile mai tânăr decât era compatriotul său Matt McMurry când a stabilit recordul în vigoare, în 2014.

„Este plăcut să vin la un eveniment istoric și să știu că, indiferent ce se va întâmpla, voi face parte din această istorie", a declarat pentru Reuters pilotul originar din Oregon, înaintea celei de-a 90-a ediții a unei curse care a avut loc pentru prima dată în mai 1923.

"Dar, în general, nuasta este lucru la care mă gândesc. Sunt aici pentru a fi cel mai bun pilot care pot fi și asta este treaba mea. Acesta este principalul meu obiectiv. Nu sunt cu adevărat îngrijorat de nimic altceva".

Pierson concurează în categoria a doua LMP2 pentru echipa United Autosports, cofondată și deținută de șeful McLaren Formula One, Zak Brown.

Colegii săi de echipă în mașina Oreca 07-Gibson #23 sunt britanicii Oliver Jarvis, care a câștigat anul acesta cursa de 24 de ore de la Daytona și Le Mans LMP2 în 2017, și câștigătorul cursei de Formula E, Alex Lynn.

Pierson este deja cel mai tânăr câștigător din Campionatul Mondial de Anduranță, obținând victoria în LMP2 alături de Jarvis și de fostul pilot de Formula 1 Paul di Resta în cele 1.000 de mile de la Sebring, în martie anul trecut.

„Cred că mi-a arătat cu siguranță punctele mele forte, a arătat că sunt aici pentru a câștiga și a concura la fel ca toți ceilalți și că nu doar datorită acestui sau acelui lucru am reușit", a declarat el.

Americanul a început să evolueze în karting la vârsta de doi ani, dar nu provine dintr-un mediu de sporturi cu motor, în afară de tatăl său care a făcut câteva curse de club și de familia care a urmărit diverse serii ca fani.

El a spus că nu a fost niciodată ceva în care s-a simțit împins.

„M-am concentrat foarte mult pe mine și pe ceea ce făceam, iar dacă cineva spunea că poate este prea devreme, ei bine, era de așteptat", a adăugat el.

„Sunt foarte sigur pe mine și nu cred că aș fi ajuns aici dacă nu aș fi luat deciziile corecte și dacă cineva nu ar fi crezut că sunt suficient de bun".

Pierson a rămas deschis în ceea ce privește viitorul său și dacă drumul care îl așteaptă duce spre cursele de anduranță sau spre IndyCar și Formula 1 - două serii pe care le urmărește cu pasiune și la care i-ar plăcea să aibă o șansă.

Între timp, se va confrunta cu provocarea de a coborî în viteză pe linia dreaptă Mulsanne pe întuneric și, posibil, și pe ploaie, cu farurile ricoșând în ploaie și stropi.

„Noaptea nu este un lucru nou și, de-a lungul carierei mele, am avut parte de multe curse pe ploaie", a spus el. „Sunt pregătit pentru orice vom întâmpina".

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: josh pierson