x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto China bate toate recordurile: Mai mult de jumătate dintre mașinile noi vândute sunt electrice sau hibride

China bate toate recordurile: Mai mult de jumătate dintre mașinile noi vândute sunt electrice sau hibride

de Redacția Jurnalul    |    10 Aug 2024   •   08:00
China bate toate recordurile: Mai mult de jumătate dintre mașinile noi vândute sunt electrice sau hibride
Sursa foto: Hepta/ China bate recordurile la vanzari masini electrice

Vehiculele de tipul electric și hibrid au reușit să depășească, în premieră, numărul mașinilor tradiționale la capitolul vânzări în China. Statistica vizează luna iulie. Cercetarea a fost realizată de Asociația pentru Autoturisme din China.

Vehiculele electrice și hibride s-au vândut mai bine decât mașinile tradiționale alimentate cu combustibil în luna iulie. În premieră, mașinile eco au depășit pragul de 50%, anunță asociația chineză citată de CNBC.

China este cea mai mare piață auto din lume, iar guvernul a sprijinit industria autohtonă de vehicule cu energie nouă, inclusiv prin acordarea de facilități cumpărătorilor. Concurența acerbă și problemele economice au frânat elanul industriei, care a raportat o scădere a vânzărilor în iulie de 2,8%.

Totuși, numărul mașinilor electrice și hibride care au fost vândute a crescut în luna de vară cu aproape 37% în comparație cu perioada similară a anului trecut. Statistica arată că s-a ajuns la 878.000 de mașini în iulie.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: masini electrice vanzari hibride China