x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Mercedes recheamă în service aproape 1 milion de mașini din cauza frânelor defecte

Mercedes recheamă în service aproape 1 milion de mașini din cauza frânelor defecte

06 Iun 2022   •   11:00
Mercedes recheamă în service aproape 1 milion de mașini din cauza frânelor defecte

Constructorul auto german Mercedes-Benz recheamă în service aproape 1 milion de vehicule mai vechi din întreaga lume din cauza unor potențiale probleme la sistemul de frânare, anunță BBC.

La sfârșitul săptămânii, compania a declarat că va contacta proprietarii vehiculelor, deoarece frânele acestora pot fi afectate de ceea ce a numit "coroziune avansată".

Rechemarea afectează un total de 993.407 vehicule, inclusiv 70.000 în Germania.

Mercedes a rechemat în service un număr similar de mașini anul trecut din cauza unei probleme de siguranță cu sistemul de apel de urgență.

Compania a precizat că vehiculele din ultima rechemare în service au fost construite între 2004 și 2015 și fac parte din seriile sale de SUV-uri ML și GL și din monovolumele de lux R-Class.

"Am constatat că, la unele dintre aceste vehicule, funcția servofrânei ar putea fi afectată de coroziunea avansată din zona de îmbinare a carcasei", a declarat Mercedes într-un comunicat.

Mercedes a declarat că începe imediat rechemarea în service și că procesul va implica inspectarea vehiculelor potențial defecte și înlocuirea pieselor, dacă este necesar.

În februarie anul trecut, compania a rechemat în service peste 1 milion de mașini din cauza unui defect al funcției sale "eCall", care alertează serviciile de urgență în caz de accident și transmite locația vehiculului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Mercedes