x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Nissan recunoaşte că a falsificat datele privind emisiile poluante

Nissan recunoaşte că a falsificat datele privind emisiile poluante

09 Iul 2018   •   12:51
Nissan recunoaşte că a falsificat datele privind emisiile poluante

Constructorul auto japonez Nissan a recunoscut că majoritatea uzinelor sale din Japonia au utilizat metode inadecvate pentru testarea emisiilor poluante ale automobilelor. Compania a precizat că rezultatele măsurătorilor au fost falsificate în mod deliberat şi s-au "abătut de la protocolul de testare prescris".

 

Nissan, partenerul grupului auto francez Renault, nu a mentionat in comunicatul emis in acest sens, numărul vehiculelor afectate şi nici perioada de timp, în luni sau ani, în care au fost folosite aceste metode ilegale. 

La cererea autorităţilor, Nissan a fost obligat începând din luna septembrie a anului trecut să deruleze o serie de inspecţii cu privire la modul în care sunt controlate vehiculele care ies de pe liniile de asamblare, după ce anterior a recunoscut că persoane neautorizate şi-au pus semnătura pe documentele de verificare. Cu prilejul anchetei interne, au ieşit la lumină şi alte practici incorecte pe care grupul auto le-a comunicat Ministerului japonez al Transporturilor înainte de a le dezvălui presei. 

Nissan a subliniat că va lua măsuri pentru a evita reperarea acestor abateri în viitor, precizând că intenţionează să introducă un nou mecanism de testare. 

Acţiunile Renault, companie care controlează 43% din titlurile Nissan, au înregistrat luni dimineaţa o scădere de 2,6%, dar, după conferinţa de presă organizată de companie, pierderile s-au diminuat până la 1,79%, cea mai mare scădere înregistrată de o acţiune din indicele CAC-40, care în jurul orei 8:50 GMT înregistra o creştere de 0,47%. AGERPRES

×