x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto (P) Cum să alegi anvelopele mașinii tale? Tot ce ai nevoie să știi!

(P) Cum să alegi anvelopele mașinii tale? Tot ce ai nevoie să știi!

05 Dec 2016   •   15:39
(P) Cum să alegi anvelopele mașinii tale? Tot ce ai nevoie să știi!

Fie iarnă, fie vară, orice șofer are nevoie de anvelope de calitate pentru mașina lui.

 

Echipa din spatele Anvelope.ro îți recomandă patru mari criterii în alegerea unor anvelope:

1. Buget (preferi calitate sau preț minim?);

2. Stilul de condus (de la prudent la sportiv);

3. Cât de mult utilizezi anvelopele extraurban (comparat cu urban);

4. Mașina pe care montezi anvelopele.

 

Să intrăm în detalii despre fiecare criteriu în parte:

1. Buget. La modul general, dacă plătești mai mult pentru anvelope, vei avea parte de un grad de siguranță sporit. Un alt factor care influențează costul anvelopelor este cât de avansată este tehnologia din spatele realizării ei (există companii care au un buget mare de cercetare prin care obtin rezultate care cresc performanțele anvelopei). Durata sporită de viață a anvelopei va crește și ea prețul. În fine, consumul de combustibil poate fi mai redus în cazul anvelopelor cu preț mai ridicat. Din cele de mai sus, se poate observa că dacă crești bugetul alocat cumpărării anvelopelor, poți obține: siguranță sporită, tehnologii de ultimă oră, durată de viață sporită sau un consum de combustibil mai scăzut. Companiile care vând anvelope îți pot recomanda cum să alegi un buget potrivit pentru nevoile tale. O altă sursă de informare sunt testele pe diferite criterii realizate de instituții de testare. La final, ai putea plăti inițial mai mult pe unele anvelope, dar costul să fie ușor de amortizat ulterior.

 

2. Stilul de condus. Gama stilurilor de condus variază de la foarte prudent, trece prin prudent, poate fi variat (și prudent și sportiv, în funcție de circumstanțe) și merge până la stilul sportiv. Stilul sportiv poate atinge ușor performanțele maxime a unei anvelope. În acest sens, există 3 categorii de anvelope: gama buget (accent pus pe preț), gama medie (undeva la mijloc între buget și performanță) și gama premium (accentul cade pe performanță). Uneori, și manevrele bruște ale unei persoane care conduce, în general, prudent, poate atinge granița de performanță superioară ale gamei buget. În această direcție, e de preferat ca un șofer să știe bine în ce stil de condus se încadrează, pentru că și situațiile ocazionale de condus sportiv pot solicita la maximum anvelopele.

 

3. Cât de mult utilizezi anvelopele extraurban (comparat cu urban). În cazul în care utilizezi anvelopele doar în mediu urban, ai nevoie de o anvelopă care se uzează greu. Explicația e simplă - condusul cu viteze mici, frânele și demarările frecvente solicită intens anvelopele. Anvelopele premium îți pot fi utile în acest caz, deoarece au un randament ridicat prin tehnologia avansată de producție. Ele sunt utile și pentru situațiile în care conduci extra urban cu viteză ridicată - aici riscurile sunt crescute. Există și o cale de mijloc, poți alege anvelope care nu sunt cele mai bune nici în cazul randamentului,  nici pentru performanțe maxime, și pot fi o alegere ideală, în acest caz. Un alt factor ar putea fi gradul de precipitații. Într-o zonă de munte, cu zăpezi abundente și temperaturi scăzute ai nevoie de o compoziție de cauciuc moale, iar profilul anvelopelor să ofere performanțe pe zăpadă. Pe de altă parte, în zone în care precipitațiile sunt scăzute, anvelopele mai dure au un randament kilometri sporit.

 

4. Mașina pe care montezi anvelopele. Mașinile performante solicită anvelope performante - lucrul este evident, pentru că performanțele mașinii te îndeamnă să împingi stilul de condus pe viteză sporită. În cazul unei mașini compacte, performanțele pot fi mai reduse, nu ai nevoie de cele mai performante anvelope.

 

Uneori, mulțimea de criterii după care să alegi o anvelopă poate fi copleșitoare. Aici poate interveni opinia specialistului - informează-te în locul de unde vrei să cumperi anvelopa despre ce anvelope ți s-ar potrivi. O sugestie: intră în legătură cu echipa Anvelope.ro. Drum bun!  

×
Subiecte în articol: anvelope