x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Chinezii dau o nouă lovitură: Parcare laterală fără manevre

Chinezii dau o nouă lovitură: Parcare laterală fără manevre

de Cătălin F Vărzaru    |    23 Aug 2024   •   09:00
Chinezii dau o nouă lovitură: Parcare laterală fără manevre

De ceva timp, producătorii de automobile oferă sisteme de parcare automată care pot dirija un vehicul într-un loc de parcare fără intervenția șoferului. Cu toate acestea, producătorul auto chinez IM Motors pare să dezvolte o nouă tehnologie care diferă de tot ceea ce este disponibil în prezent. Compania a intrat recent pe rețelele de socializare chineze și a distribuit un scurt clip cu un prototip electric camuflat într-o parcare. În videoclip, o femeie care poartă un buchet de flori iese pe ușa pasagerului, iar după ce închide ușa, mașina se deplasează ușor lateral și intră direct într-un loc de parcare.

O privire mai atentă arată că sistemul nu este atât de automatizat pe cât s-ar putea crede. La volanul sedanului se află un șofer uman și, la scurt timp după închiderea portierei, acesta poate fi văzut cum virează spre stânga. Întrucât roțile din față erau deja orientate spre stânga, se pare că această manevră a forțat roțile din spate să vireze spre locul de parcare, dar în direcția opusă roților din față.

Atunci când este combinat cu motoarele electrice trucate care rotesc roțile din față înainte și roțile din spate înapoi, acest lucru permite sedanului să se deplaseze lateral în spațiu.

×
Subiecte în articol: parcare laterala manevre