x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Poftiţi la masă? Peugeot lansează un bistro pe patru roţi

Poftiţi la masă? Peugeot lansează un bistro pe patru roţi

de Sebastian S. Eduard    |    05 Apr 2015   •   13:52
Poftiţi la masă? Peugeot lansează un bistro pe patru roţi

Cu ocazia evenimentului ”Carreau du Temple”, Peugeot a dezvăluit la Paris, în premieră mondială viziunea sa asupra conceptului foodtruck, o chintesenţă de experienţe inovatoare, un adevarat restaurant pe roţi cu mâncare proaspătă.

Conceput şi dezvoltat de Peugeot Design Lab, studioul central de design al Mărcii Peugeot, Foodtruck-ul, denumit «Le Bistrot du Lio» îşi va face apariţia pe 14 aprilie în cadrul Săptămânii Design-ului de la Milano 2015, urmând să fie expus în Pavilionul Francez al Expoziţiei Mondiale de la Milano 2015, a cărei tematică este anul acesta  «Hrănirea Planetei, energie pentru viaţă».

Puţină istorie
Istoria Peugeot a început acum două secole în Franţa, o ţară cunoscută atât pentru deliciile culinare cât şi datorită industriei auto, ceea ce nu este doar o simplă coincidenţă: ambele domenii poartă simbolul preciziei, alchimiei şi inovaţiei. Din 1810, simpla moară de familie a Peugeot se transformă pentru a produce pânze de fierăstraie. Aventura industrială ia amploare rapid pentru ca în 1840 să apară prima râşniţă de cafea Peugeot, apoi în 1874, prima râşniţă de piper al cărei mecanism este garantat pe viaţă. În 1882 este lansat primul vehicul Peugeot, bicicleta «Grand Bi», urmat rapid de un alt concept vizionar, primul automobil. De atunci, Peugeot a produs peste 65 de milioane de vehicule în întreaga lume.

În 2015, Peugeot este singura marcă din lume care continuă să producă atât diferite articole de masă cât şi diferite tipuri de vehicule - automobile, biciclete, scutere – fabricate în milioane de exemplare.

Capacitate: 30 de persoane
„Ne-am dorit în acelaşi timp extrem de mult să surprindem. Atunci când Foodtruck rulează este o furgonetă compactă ce înglobează toate codurile specifice”, explică Cathal Loughnane, responsabil Peugeot Design Lab.  „Iar atunci când Foodtruck staţionează, se transformă într-un restaurant Le Bistrot du Lion, într-o ambianţă extrem de relaxantă şi funcţională”

Graţie liniilor compacte Foodtruck-ul  este perfect adaptat utilizării urbane. Consolele scurte, atât în faţă cât şi în spate, sporesc manevrabilitatea, iar ampatamentul lung garantează o capacitate de încărcare remarcabilă. Ajuns la destinaţie, Foodtruck-ul, îşi deschide aripile şi îşi dublează lăţimea transformându-se într-un adevărat amfiteatru.

Bistrot du Lion este format dintr-un spaţiu de preparare a mâncării, un vagon de tip bistro, precum şi un spaţiu dedicat ambianţei muzicale, ce integrează platforma digitală a Peugeot Music lansată recent. Foodtruck-ul integrează întregul echipament necesar pentru a găzdui peste 30 de persoane dornice să ia masa la Bistrot du Lion la măsuţele confortabile sub umbrele.

Maeştrii bucătari dispun la bord de 4 plite de tip grill şi cu inducţie, precum şi de 1 friteuză. Sistemul de ventilaţie asigură o calitate optimă a aerului, în timp ce combina frigorifică de 400 litri garantează prospeţimea alimentelor. Vitrina frigorifică are 350 de litri.

×