x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Porsche vrea să fie pregătit pentru listare cât mai curând posibil

Porsche vrea să fie pregătit pentru listare cât mai curând posibil

11 Sep 2022   •   19:10
Porsche vrea să fie pregătit pentru listare cât mai curând posibil

Porsche AG vrea să fie pregătit pentru planificata listare cât mai curând posibil, în condiţiile în care investitorii arată un interesa major faţă de lansarea Ofertei Publice Iniţiale (IPO) a diviziei Volkswagen de maşini sport de lux, a afirmat directorul financiar Lutz Meschke, într-un interviu acordat sâmbătă publicaţiei italiene Il Sole 24 Ore, transmite Reuters.

"Salutăm interesul solid pentru compania noastră şi suntem încrezători, în pofida condiţiilor dificile de pe piaţă", a declarat Meschke. Acesta a adăugat: "Vrem să fim pregătiţi pentru IPO la finalul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie. Cu cât mai repede, cu atât mai bine".

Luni, Porsche a publicat intenţia privind o vânzare de acţiuni la sfârşitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie, finalizată până la finalul anului, dar a precizat că momentul "depinde de viitoarele evoluţii de pe piaţa de capital".

În total, acţiunile scoase la vânzare reprezintă aproximativ 12,5% din capitalul Porsche, investitorii estimând că valoarea totală a companiei ar putea fi de până la 85 miliarde de euro.

 

×