x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Profitul Ford s-a prăbușit în 2022. Pierderi de 2 miliarde de dolari

Profitul Ford s-a prăbușit în 2022. Pierderi de 2 miliarde de dolari

de Redacția Jurnalul    |    03 Feb 2023   •   22:15
Profitul Ford s-a prăbușit în 2022. Pierderi de 2 miliarde de dolari

Profitul net al producătorului american de autovehicule Ford a scăzut cu 90% în ultimul trimestru din 2022, scrie Reuters.

Directorul general Jim Farley spune însă că situația va fi mai bună în acest an. Problemele au survenit pe fondul  crizei cipurilor și a lanțurilor de aprovizionare. 

"Structura costurilor noastre nu este competitivă, iar calitatea nu este la nivelul la care ar trebui să fie", a explicat John Lawler, director financiar, care a precizat că un miliard de dolari, din totalul de 2 miliarde de dolari pierderi, a fost provocat de costurile operaționale. 

Compania vrea să facă schimbări pentru a reduce costurile și a trece la construcția vehiculelor electrice. Totodată, sunt prognozate concedieri în rândul personalului de la birouri. 

Lawler estimează  că vânzările vor crește în 2023 pe piața americană, la 15 milioane de vehicule. Totodată, el se așteaptă la o recesiune ușoară în SUA și la una moderată în UE. Dificultățile din acest an vor fi dobânzile mari, profiturile scăzute la divizia de creditate și fluctuațiile valutare. 

De asemenea, prețurile mașinilor vor scădea cu 5% în 2023. 

În acest an, Ford se așteaptă la câștiguri de până la 11 miliarde de dolari. 


 

×
Subiecte în articol: ford profit