x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Renault aprofundează parteneriatul cu Nissan

Renault aprofundează parteneriatul cu Nissan

de Redacția Jurnalul    |    30 Ian 2023   •   10:40
Renault aprofundează parteneriatul cu Nissan

După mai multe luni de negocieri cu Nissan Motor, Renault Group anunță luni (sub rezerva aprobării de către Consiliul de administrație) că s-a ajuns la o etapă importantă în discuțiile privind definirea unor noi baze ale parteneriatului dintre cele două grupuri.

Este vorba de o abordare în trei etape: proiecte cheie în America Latină, în India și în Europa, care vor acoperi trei domenii: piețe, vehicule și tehnologii, o investiție a Nissan în Ampere, entitatea Renault Group dedicată integral vehiculelor electrice și domeniului software, cu scopul de a deveni un acționar strategic, precum și o guvernanță echilibrată și participări reciproce în capitalul partenerului, pentru a accelera creșterea eficienței operaționale. Renault Group și Nissan și-ar menține fiecare o cotă de 15% din capitalul celuilalt, cu obligația de a o păstra și de a o menține la acest nivel. Ambii parteneri ar fi în măsură să își exercite liber drepturile de vot asociate participării directe de 15%, cu un plafon de 15%.

Renault Group ar transfera 28,4% din acțiunile sale la Nissan într-un trust francez, în care drepturile de vot ar fi "neutralizate" pentru majoritatea deciziilor, dar în care drepturile economice (dividende și produse de vânzare a acțiunilor) ar continua să rămână în întregime ale Renault Group până la vânzarea acestor acțiuni.

Renault Group ar da instrucțiuni mandatarului să vândă acțiunile Nissan încredințate dacă acest lucru este rezonabil din punct de vedere comercial pentru Renault Group, în cadrul unui proces organizat și ordonat, dar nu ar avea obligația de vânzare a acestor acțiuni într-o anumită perioadă de timp predeterminată.

Forul de coordonare la nivelul Alianței va continua să fie actualul Alliance Operating Board.

Acordurile sunt în curs de finalizare iar tranzacția va fi supusă aprobării consiliilor de administrație ale Renault Group și Nissan.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Renault Nissan