x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Scandalul Dieselgate. VW riscă excluderea din Coreea

Scandalul Dieselgate. VW riscă excluderea din Coreea

15 Iun 2016   •   18:03
Scandalul Dieselgate. VW riscă excluderea din Coreea

Pe măsură ce timpul trece, ies la iveală tot mai multe matrapazlâcuri făcute de cel mai mare concern auto german. Perla industrie auto germane este acuzată de falsificarea unor rapoarte de export făcută în scopul de a putea vinde de piaţa din Coreea de Sud automobile care nu se încadrau în standarde.

Potrivit unui oficial coreean, Volkswagen ar fi falsificat, începând cu 2010, un număr de 37 de rapoarte de emisii şi zgomot pentru 26 de modele pentru ca acesta să primească avizul de export în peninsulă.

Printre modele vizate se află Golf şi RS 7. Oficialii VW urmează să fie chemaţi la audieri de procurorii coreeni, iar dacă informaţiile se vor adeveri, concernul german poate fi exclus de pe piaţa sud-coreeană.

Scandalul Dieselgate are efecte şi în Europa. Autorităţile britanice au decis schimbarea nivelului de taxare a motoarelor diesel.

Până acum guvernul britanic a oferit bonusuri clienților la achiziția motoarelor diesel, mizând pe faptul că cifrele emisiilor de CO2 ale acestora sunt mai mici decât în cazul motoarelor pe benzină.

Însă, potrivit studiilor, emisiile de oxizi de azot sunt responsabile de moartea prematură a peste 40.000 de oameni anual în Marea Britanie.

Politica de popularizare a motoarelor diesel pe insulă a făcut ca ponderea maşinilor dotate cu astfel de propulsoare să crească în vânzări de la 7,4% în 1994, la 50% în 2014.

- 37 de raporte de export în Coreea falsificate de VW

×