x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Scumpirile la carburanți afectează mai ales mașinile cu motoare puternice

Scumpirile la carburanți afectează mai ales mașinile cu motoare puternice

20 Iun 2022   •   17:40
Scumpirile la carburanți afectează mai ales mașinile cu motoare puternice
Sursa foto: djedzura/Getty Images/iStockphoto

Scumpirile la carburanți afectează mai ales româmnii care au autovehicule cu motoare puternice pentru că acestea au consum mare, arată o analiză publicată pe platforma autoropa.ro.

"Românii care au maşini cu motoare mari găsesc din ce în ce mai greu clienţi pentru ele. Sunt nevoiţi să scadă puternic preţul de vânzare, să accepte oferta clientului, acest aspect fiind un efect al scumpirii carburanţilor. Preţurile maşinilor second-hand au crescut în ultimul an, însă doar pentru modelele care sunt la mare căutare. Cele mai căutate maşini second-hand în 2022 sunt modele fabricate după anul 2016, deci cu motorizări Euro 6 şi tehnologii care reduc consumul de carburant, cu preţuri cuprinse între 10.000 şi 25.000 de euro.

Spre exemplu, un autoturism hibrid cu motor de 2 litri benzină şi sistem plug-in hybrid are un consum urban în jur de 8 litri/100 de km, comparativ cu unul de 2 litri benzină al cărui consum depăşeşte 12-14 litri/100 de km în regim urban. Românii fac trecerea la maşini mai puţin poluante şi datorită ecobonusurile oferite de stat", spune Cristian Damian, CO Autoeuropa.ro.

Circa 9.400 de autoturisme noi electrice şi full hybrid au fost înmatriculate pe piaţa din România, în primele cinci luni din 2022, iar cota de piaţă a ajuns la aproape de 20%.
"Interesant de menţionat este faptul că aceste dublări de costuri ale traiului zilnic nu se reflectă într-un trafic rutier mai moderat. După o analiză TOMTOM, anul acesta oraşul Bucureşti a fost cel mai aglomerat oraş cu cel mai intens trafic rutier din Uniunea Europeană şi pe locul 8 din lume", se arată în analiză.

Autoropa.ro este un dealer de maşini rulate, care face parte din grupul de firme Auto Rent Europe. 

×
Subiecte în articol: auto carburanti