x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Service-ul auto, performanţă şi profesionalism

Service-ul auto, performanţă şi profesionalism

08 Iul 2024   •   09:23
Service-ul auto, performanţă şi profesionalism
Sursa foto: HBS - stock.adobe.com

Pasiunea pentru maşini şi motoare poate însemna pentru unii dintre noi, mai mult decât simpla plăcere de a şofa sau satisfacţia de a conduce o marcă auto renumită. Pasiunea pentru maşini se poate concretiza într-o activitate foarte profitabilă şi satisfăcătoare, respectiv în gestionarea activităţii unui service auto. Este un domeniu ofertant, care implică dedicare, pasiune şi multă energie.

De ce este nevoie pentru ca service-ul tău auto să fie profitabil?

A porni pe drumul antreprenoriatului în domeniul reparaţiilor şi întreţinerii auto, reprezintă un aport financiar foarte mare. Costul spaţiului, precum şi dotarea şi utilarea cu echipamentele, aparatura şi utilajele necesare, vor genera implicaţii financiare substanţiale, însă acestea se vor amortiza în timp şi vor conduce la obţinerea profitului. De asemenea, înfiinţarea unui service auto presupune obţinerea de autorizaţii şi întocmirea de documente, un capitol foarte solicitant, pentru care poţi solicita ajutorul şi îndrumarea firmelor de consultanţă care activează în domeniu.

Cum îţi faci service-ul auto profitabil?

Activităţile specifice unui service auto sunt multiple şi variate, iar cu cât îţi doreşti mai mult succesul în afacere, cu atât trebuie să fii mai ofertant în faţa clienţilor, încercând să acoperi o plajă cât mai largă de servicii auto. Însă tot pentru reuşita afaceri tale în domeniul reparaţiilor auto, este esenţial să îţi utilezi corespunzător locaţia. Astfel, un dispozitiv de ridicare performant şi modern, devine obligatoriu şi indispensabil pentru o bună desfăşurare a activităţii specifice mecanicii auto. De la cricul simplu hidraulic, la cel macanic, de la suporţii pentru diferie componente ale motorului, până la sistemele de tractare şi diferitele tipuri de standers, toate vor fi necesare şi extrem de utile în manevrarea cu uşurinţă a pieselor şi componentelor auto. Create din materiale de cea mai bună calitate şi prevăzute cu funcţii multiple, toate aceste mecanisme de ridicare vor facilita o bună desfăşurare a activităţii, conducând la obţinerea de rezultate mulţumitoare şi la profit, clienţii mulţumiţi continuând să apeleze la serviciile oferite.

Importanţa compresorului în mecanica auto

Compresorul are funcţia de a comprima aerul, stocându-l într-un rezervor, la o anumită presiune. Poate deţine unul sau mai multe pistoane, acestea fiind acţionate de un motor. Există compresoare staţionare, precum şi compresoare portabile. Un compresor cu două pistoane va fi destinat uzului industrial, astfel că pentru activitatea în cadrul unui service, este posibil ca acest tip de compresoare performante să reprezinte alegerea optimă. Le vei folosi la umflarea anvelopelor şi la pulverizarea diferitelor substanţe, precum şi l-a manevrarea unui jet puernic de aer, în diferite scopuri. În ceea ce priveşte mobilitatea acestora, atât un compresor static, cât şi unul mobil, îşi vor găsi utilitatea. Atunci când alegi compresorul pentru service-ul tău, este recomandat să ţii cont de valoarea CP-cai putere, aceasta indicând puterea compresorului. Cu cât aceasta este mai mare, cu atât şi volumul de aer stocat va fi mai mare.

 

 

×