x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Test drive cu C-Elysée pe coclaurile patriei

Test drive cu C-Elysée pe coclaurile patriei

de Sebastian S. Eduard    |    29 Sep 2013   •   16:31
Test drive cu C-Elysée pe coclaurile patriei

Recent, am testat  o maşină care ar trebui să fie una dintre cele mai interesante opţiuni atunci când vorbeşti de o piaţă cum este cea românească: Citroën C-Elysée
Lansat în România la începutul acestui an Citroën C-Elysée este un model care răspunde nevoilor clienţilor care caută un sedan bun la toate, dacă vreţi o rudă ceva mai civilizată (şi evident nu tot atât de ieftină) a Loganului autohton.

C-Elysée vine cu multe argumente pentru piaţa românească. De fapt...pentru orice piaţă. Designul este echilibrat; C-Elysée este un model frumos, care nu “trădează” costurile. Este unul extrem de încăpător. Cu un portbagaj de 506l este o bună opţiune ca maşină de familie. Şi, nu în ultimul rând ne propune motorizări economice.

Aici, de fapt, vroiam să ajungem. Zilele trecute am testat singura motorizare diesel din gamă. Dacă în cazul motoarelor cu benzină aveam de ales între două motorizări (1.2 72CP şi 1.6i 16V 115CP), în cazul propulsorului diesel ni se propune unul singur: 1.6Hdi 92CP. Uşor nemulţumiţi de faptul că avem o cutie cu 5 rapoarte în loc de 6 ne revenim pe parcurs: motorul este extrem de economic. Propriu zis, poţi face un drum între Bucureşti şi Oradea cu un plin. Peste 1200 de km cu un plin? Se poate! Rezervorul de 50 de litri este mai mult decât suficient, iar dacă fişa spune că vom avea un consum extraurban de 3.9%, realitatea se dovedeşte pe alocuri chiar mai interesantă: graţie lipsei autostrăzilor pe acest segment de drum reuşim deseori şi consumuri sub această valoare, de 3.7. În rest, o medie de 4.1 ni se pare chiar interesantă!

La aceasta putem adăuga şi opiniile noastre privind ţinuta de drum: suspensiile ok, garda la sol confortabilă pentru drumurile din zona Hunedoara iar acceleraţia suficient de îndrăzneaţă dacă vrei să “faci” un tir pe Vala Oltului.


×