x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Top 5 sfaturi pentru șoferii care vor să își achiziționeze o mașină din Germania     

Top 5 sfaturi pentru șoferii care vor să își achiziționeze o mașină din Germania     

13 Noi 2023   •   14:05
Top 5 sfaturi pentru șoferii care vor să își achiziționeze o mașină din Germania     

Mașinile la mâna a doua sunt o opțiune excelentă pentru șoferii care vor să își achiziționeze un autovehicul bun, dar cu un buget redus. Indiferent dacă ești la prima sau la a patra experiență de acest fel, există multe aspecte de luat în considerare înainte de a semna contractul de vânzare-cumpărare.

În ultimii ani, piața auto second-hand din România a ajuns să fie dominată de mașini aduse din Germania. Desigur, cumpărarea unei mașini din Germania prezintă o oarecare "garanție" pentru șoferii care vor calitate nemțească.

Iată ce trebuie să știi dacă vrei să îți achiziționezi o mașină din Germania:

Fixează un buget și o listă cu ce îți dorești de la noua mașină

Fii sincer și stabilește un buget realist pentru achiziționarea mașinii. Apoi, fă o listă cu cele mai importante caracteristici pe care trebuie să le aibă noua mașină, în așa fel încât să se potrivească nevoilor tale.

Cauți o mașină de oraș, ori una fiabilă la drumuri lungi? O mașină de familie, tip SUV, sau una sport? Benzină sau motorină? Ai grijă să ai răspunsurile la toate aceste întrebări înainte de a merge la un dealer auto!

Apelează la experți în domeniul auto ca să eviți greșelile costisitoare!

Dacă nu ai o experiență solidă în domeniul auto și nici nu cunoști limba germană, nu merge singur la vizionarea unei mașini. Mașinile second-hand pot avea o varietate de probleme care nu sunt neapărat vizibile la o primă inspecție. Astfel, riști să te întorci în țară și fără bani, și fără mașina pe care ți-o doreai.

În schimb, poți apela la companii specializate în vânzări-achiziții auto care au experți ce pot evalua mașinile de pe site-uri auto din Germania, în funcție de criterii specifice (fiabilitatea, consumul de combustibil, istoricul de service și reparații și nivelul de siguranță) și să îți ofere recomandări avizate conform nevoilor tale. În plus, primești consultanță și dacă ești interesat să achiziționezi masina in leasing.

Verifică istoricul mașinii

Istoricul mașinii îți dă informații prețioase despre posibile accidente majore, dacă mașina a fost reparată într-un service sau dacă a fost întreținută în mod corespunzător de fostul proprietar. Există mai multe soluții la îndemână pentru a verifica istoricul unei masini Germania, prin numărul de înmatriculare, în cazul în care dealerul auto nu îți pune la dispoziție aceste informații.

Atenție la documentele mașinii

Procesul de achiziție a unei mașini din Germania este complex și necesită cunoștințe detaliate despre piața auto germană, proceduri și formalități legale. Experții în vânzări-achiziții auto te pot asista în această importantă etapă a cumpărării unei mașini pentru a se asigura că actele sunt autentice și nu vei avea probleme la înmatricularea mașinii în țară.

Nu te grăbi!

Cumpărarea unei mașini este o cheltuială mare. Ca să fii sigur că faci o achiziție înțeleaptă, ia-ți timpul necesar pentru a compara ofertele!

 

×