x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Un nou automobil BMW își schimbă culoarea caroseriei

Un nou automobil BMW își schimbă culoarea caroseriei

19 Iun 2022   •   21:35
Un nou automobil BMW își schimbă culoarea caroseriei
Sursa foto: facebook

Modelul BMW iX Flow cu E Ink își poate schimba culoarea caroseriei prin apăsarea unui buton, în funcție de dispoziția șoferului. Producătorul auto german a prezentat automobilul la Consumer Electronics Show 2022 din Las Vegas

Cu ajutorul brainboost, modelul auto a fost conectat direct la creierul delegaţilor cu ajutorul unui electroencefalograf (EEG).

Caroseria BMW iX Flow este laminată într-o peliculă specială care conţine milioane de capsule colorate. Când acestea sunt stimulate de semnale electrice, pigmenţii albi încărcaţi negativ sau cei negri încărcaţi pozitiv se vcolectează la suprafaţă, schimbând culoarea exteriorului.

"Compania start-up brainboost a fost fondată cu misiunea de a face sănătatea mentală accesibilă pentru cât mai mulţi oameni. Echipa interdisciplinară este specializată în întregime în fitness şi sănătate mintală, oferind cursuri de formare, sesiuni de antrenament şi măsuri de management al sănătăţii corporate în acest domeniu, dar desfăşurând totodată cercetări şi dezvoltări de software. brainboost utilizează bazele neuroştiinţei şi tehnicile de măsurare bazate pe date, în special EEG pentru măsurarea activităţii electrice din creie,- în scopul clarificării şi prevenirii, precum şi pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii şi a performanţei mentale", arată compania.

 

×
Subiecte în articol: BMW