x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Volkswagen și Continental anunță investiții de aproape 1 miliard de dolari în Mexic

Volkswagen și Continental anunță investiții de aproape 1 miliard de dolari în Mexic

30 Oct 2022   •   22:30
Volkswagen și Continental anunță investiții de aproape 1 miliard de dolari în Mexic

Companiile producătoare de automobile Volkswagen și Continental au promis investiții majore în Mexic, în valoare totală de aproape un miliard de dolari, una dintre cele mai mari sume pentru acest sector anunțate în timpul actualului guvern, scrie Reuters.

Volkswagen a declarat că va investi 763,5 milioane de dolari între 2022 și 2025 în complexul său din statul central Puebla, una dintre cele mai mari unități ale Volkswagen la nivel global, pentru a construi o nouă fabrică de vopseluri și pentru a începe producția unui nou automobil pe benzină.

Compania, care produce în prezent modelele Jetta, Taos și Tiguan la uzină, nu a detaliat ce mașină va adăuga la gamă.

Compania a adăugat că uzina de vopsire va fi alimentată de turbine eoliene, devenind astfel prima fabrică de automobile care va funcționa exclusiv pe bază de energie curată .

Producătorul german de componente auto Continental AG a declarat că va investi aproximativ 210 milioane de euro (209,16 milioane de dolari) pentru a deschide o nouă fabrică de electronice auto și pentru a extinde capacitatea unei fabrici de componente de frână existente în statul central Guanajuato.

Ambele proiecte sunt aproape finalizate, iar deschiderile sunt așteptate la începutul anului viitor, a precizat compania într-un comunicat.

Continental a precizat că se așteaptă să genereze peste 1.500 de noi locuri de muncă în următorii trei ani prin această extindere.

Printre celelalte mari companii auto care investesc în Mexic se numără General Motors, care a anunțat anul trecut o investiție de 1 miliard de dolari la complexul său Ramos Arizpe, unde va începe să producă vehicule electrice în 2023.

Nissan a anunțat în luna mai o investiție de 700 de milioane de dolari în următorii trei ani.

Stellantis ar intenționa, de asemenea, să investească miliarde de dolari pentru a produce vehicule electrice în Mexic, în timp ce directorul general al Tesla, Elon Musk, ia în considerare posibilitatea de a investi în nordul țării, au declarat surse pentru Reuters în această săptămână.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Volkswagen