x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri 11 ani de la 11 septembrie 2001, trei documentare senzaţionale marca National Geographic

11 ani de la 11 septembrie 2001, trei documentare senzaţionale marca National Geographic

06 Sep 2012   •   19:51
11 ani de la 11 septembrie 2001, trei documentare senzaţionale marca National Geographic

National Geographic marcheaza implinirea a 11 ani de la atentatele de la 11 septembrie cu premiera a trei documentare senzationale: "Voci la inaltime', "Povestea pompierilor' si "Femeia care n-a fost acolo'

"Voci la inaltime' este un documentar despre extraordinara poveste a atacurilor teroriste din 11 septembrie, analizata prin intermediul inregistrarilor audio ale conversatiilor dramatice din acea zi. Documentarul foloseste inregistrari dezvaluite public pentru prima oara, ce contin comunicarile turnului de control al traficului aerian, ale Autoritatii Federale a Aviatiei, ale armatei si ale teroristilor, combinate cu marturisirile unora dintre persoanele implicate. Filmul cuprinde si mesagele trimise prin telefon de pasagerii avioanelor, precum si interviuri emotionante cu rudele acestora, in care isi amintesc ultimele momente traite de persoanele dragi. Documentarul de o ora imbina animatia computerizata sofisticata, informatiile media de arhiva si reconstituirile artistice pentru a prezenta binecunoscuta tragedie dintr-o perspectiva inedita.
"Voci la inaltime'/Documentar/ National Geographic/ Premiera: sambata, 8 septembrie, ora 20:00

Povestea pompierilor
La unsprezece ani dupa cea mai neagra zi din istoria Americii, acest documentar prezinta povestea eroica a pompierilor aflati la datorie pe 11 septembrie 2001. Filmul exploreaza povestile dramatice ale pompierilor din acea zi fatidica. Descopera povestile celor care au murit, ale celor care au supravietuit si ale celor care mai poarta inca cicatricile acelei tragedii. Abia acum, dupa zece ani, multi dintre acei pompieri si familiile lor reusesc sa vorbeasca pentru prima oara despre aceasta experienta. Sacrificiul lor i-a transformat in eroi nationali, dar in cei zece ani care au trecut de atunci, multi au platit un pret teribil pentru curajul lor. Afla, in propriile lor cuvinte, realitatea a ceea ce acesti pompieri au reusit sa faca in acea zi si pretul pe care continua sa-l plateasca de atunci.
"Povestea pompierilor'/Documentar/ National Geographic/ Premiera: sambata, 8 septembrie, ora 21:00

Femeia care n-a fost acolo
Documentarul urmareste ascensiunea Taniei Head, modul cum povestea sa s-a destramat, cum s-a descoperit ca totul a fost o scorneala, dezvaluie reactiile si repercusiunile din partea celor mai apropiati colegi ai ei si cauta, totodata, sa gaseasca raspunsul la intrebarea: cine este Tania Head, femeia care pretindea ca a reusit sa "evadeze' de la etajul 78 din Turnul de Sud in timp ce toate in jurul ei se prabuseau?
"Femeia care n-a fost acolo'/Documentar/ National Geographic/ Premiera: sambata, 8 septembrie, ora 22:00

×