x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Antena 3, două premii speciale ale juriului la AIB 2012

Antena 3, două premii speciale ale juriului la AIB 2012

07 Noi 2012   •   22:49
Antena 3, două premii speciale ale juriului la AIB 2012

Antena 3 se află din nou printre laureaţii premiilor International Media Excellence Awards, acordate anual de The Association for International Broadcasting , după ce în urmă cu un an a obţinut premiul juriului pentru materialul "Oraşul otrăvit",

Antena 3 a obţinut premiul special al juriului pentru "cea mai bună acoperire live a unui eveniment" (Best Live News Coverage of a single news event), pentru profesionalismul în care echipa de ştiri a postului, împreună cu echipa emisiunii "Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea", au acoperit evenimentul "Protestele din Piaţa Universităţii", desfăşurate în Bucureşti, în luna ianuarie a acestui an.

De asemenea, materialul "Pe-un picior de iad" realizat de echipa emisiunii "În Premieră", a fost recompensat cu premiul special al juriului la categoria "Best current affairs documentary on a domestic subject", Antena 3 împărţind onoarea cu televiziunea CBS News cu 60 Minutes, premiată pentru documentarul "Hard Times Generation".
"Pe-un picior de iad" este o anchetă care prezintă condiţiile mizere în care trăiesc oamenii de la marginea oraşului Baia Mare.

Antena 3 a mai fost prezentă în finala premiilor AIB 2012 şi cu materialul "Povestea unui supravieţuitor" realizat tot de echipa emisiunii "În Premieră", la categoria "Best short report or documentary", concurând cu nume mari din industria televiziunii: BBC Media Action sau Deutsche Welle.
"Povestea unui supravieţuitor" prezintă povestea lui Laurenţiu Şerban, soldatul român care şi-a pierdut un picior, în timp ce se afla într-o misiune în Afganistan, şi care a reuşit să meargă mai departe, realizând lucruri extraordinare.

Juriul care a desemnat câştigătorii este unul independent şi este format din profesionişti de televiziune şi mass media din întreaga lume.

Antena 3 este singurul post de ştiri din România afiliat la CNN International şi este parte a INTACT Media Group.

×