x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Antena 3, postul preferat al românilor atunci când au loc evenimente importante în ţara

Antena 3, postul preferat al românilor atunci când au loc evenimente importante în ţara

16 Ian 2012   •   14:07

Audientele inregistrate de Antena 3 in zilele de 14 si 15 ianuarie, cand au avut loc importante manifestatii de protest in principalele orase ale tarii, demonstreaza ca postul de stiri al Intact Media Group este principala sursa de informatie a romanilor, atunci cand in tara au loc evenimente importante.

Duminica in prime-time, atunci cand amploarea miscarilor stradale a atins cote alarmante, Antena 3 a fost lider absolut de audienta atat in randul telespectatorilor din mediul urban cu varste mai mari de 18 ani, dar si in randul publicului commercial (15 – 54 Urban). Romanii au ales sa urmareasca programul Antenei 3, post care a depasit in audiente marile televiziuni generaliste, Antena 1 si Pro TV, lidere "cu traditie'.

In ceea ce priveste posturi le de stiri concurente, Antena 3 si-a consolidat pozitia de lider, fiind singurul post care a inregistrat un rating de aproape trei ori mai mare comparativ cu saptamana precedenta, cand niciun eveniment de interes general si aflat in desfasurare nu se prefigura. Astfel, daca in ziua de 8.01, in Prime-Time, Antena 3 avea un rating de 3,2% si o cota de piata de 6,4%, ieri, pe 15,01, coordonatele de audienta erau: 9,0% rating si 16,8% cota de piata, ceea ce inseamna ca, in medie, televiziunea de stiri a INTACT a fost urmarita de aproximativ 823 000 de romani cu varste mai mari de 18 ani. Si cifrele de audienta ale celorlalte posturi de stiri au fost mai mari comparativ cu zilele de week-end ale saptamanii precedente, insa Antena 3 a avut cu 500 000 de mii de telespectatori mai mult decat urmatoarea clasata, Realitatea TV.

O crestere spectaculoasa de audienta a inregistrat Antena 3 si in randul publicului cu varste cuprinse de 18 – 49 de ani, in ultimele doua zile: daca in prime-time-ul zilei de duminica, 8.01, la acest post se uitau in medie 64 000 de telespectatori din acest target de audienta, aseara, programul Antena 3 era urmarit, in medie, de 339 000 de romani, reprezentanti ai targetului commercial.

×