x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri JPMorgan, cea mai mare bancă americană a obţinut un profit record de 18 miliarde de dolari în T2

JPMorgan, cea mai mare bancă americană a obţinut un profit record de 18 miliarde de dolari în T2

de Redacția Jurnalul    |    13 Iul 2024   •   00:40
JPMorgan, cea mai mare bancă americană a obţinut un profit record de 18 miliarde de dolari în T2
Sursa foto: Heptta

JPMorgan Chase, cea mai mare bancă americană, a înregistrat un profit record în al doilea trimestru al acestui an datorită revenirii spectaculoase a diviziei de investment banking, dar şi a vânzării unor acţiuni Visa, scrie FT.

Astfel, profitul net al băncii a fost de 18,15 miliarde de dolari în primele trei luni din 2024, în creştere cu 25% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, din care 8 miliarde au reprezentat vânzarea de acţiuni Visa ca parte a programului de restructurare al procesatorului de plăţi. Economiştii de pe Wall Street anticipau un profit de 17,3 miliarde de dolari.

În acest timp, veniturile JPMorgan au fost de 50,2 miliarde de dolari, peste estimările analiştilor care prefigurau un venit de 42,23 de miliarde de dolari.

Veniturile din comisioane a diviziei de investiţii au crescut cu 50% ajungând la 2,4 miliarde de dolari. Analizele interne ale companiei sugerau o creştere de 25-30%. Activitatea de trading a adus băncii un venit de aproape 3 miliarde de dolari, în creştere cu 21% faţă de aceeşi perioadă a anului trecut.

„Chiar dacă condiţiile din piaţă par bune, continuăm să rămânem vigilenţi asupra potenţialelor riscuri”, a explicat Jamie Dimon, CEO-ul JPMorgan Chase.

Pe bursa de la New York acţiunile băncii au scăzut cu 1%, la o capitalizare de 592 de miliarde de dolari, scrie Ziarul Financiar.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: jpmorgan profit record