x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Candidaţii la şefia ştirilor TVR cer explicaţii referitoare la anularea concursului

Candidaţii la şefia ştirilor TVR cer explicaţii referitoare la anularea concursului

de Cristiana Stamatescu    |    22 Mar 2012   •   13:53
Candidaţii la şefia ştirilor TVR cer explicaţii referitoare la anularea concursului

Televiziunea publica nu a formulat nici un comunicat oficial prin care sa anunte anularea, pentru a doua oara, a concursului pentru ocuparea postului de director al Directiei Emisiunilor Informative si Sport. Singura declaratie in acest sens a fost facuta de Alexandru Lazescu, presedinte-director general al institutiei, acum patru zile. Pe 19 martie, acesta spunea, pentru Mediafax, ca a luat aceasta decizie intrucat a constatat ca "exista un risc destul de mare de contestare a concursului, apropo de prelungirea termenului de inscriere". Conform surselor din TVR, Monica Ghiurco si Claudiu Lucaci, doi dintre cei cinci candidati inscrisi in competitie, au depus deja contestatii in care cer sa li se aduca la cunostinta temeiurile legale care au dus la anularea concursului.

Pe 3 februarie, Televiziunea publica anunta pe site organizarea unui nou concurs pentru ocuparea postului ramas vacant dupa ce mandatul Rodicai Culcer la sefia Stirilor TVR a incetat. Ulterior, data limita la care trebuiau depuse candidaturile, 17 februarie, a fost prelungita pana la 28 februarie. Hotararea ar fi fost luata intrucat nici una dintre persoanele care isi depusesera candidaturile pana la acea data – Anca Lazarescu, directorul interimar al Directiei, Monica Ghiurco, redactor-prezentator Stiri, si Claudiu Lucaci, realizator TVR 3 - nu ar fi avut dosarul complet. In "prelungiri", si-au depus dosarele Horia Grusca, realizator TVR, si Cezar Ion, director al Directiei Editoriale.

Conform spuselor lui Lazescu, primii trei inscrisi, Lazarescu, Ghiuco si Lucaci, nu aveau o experienta de conducere in mass media de minimum trei ani. In aceste conditii, doar Cezar Ion si Horia Grusca ar fi putut intra in lupta pentru ocuparea acestei functii cheie, pentru ca indeplinesc toate conditiile impuse de TVR. "Toti cei care s-au inscris in termenul initial nu sunt eligibili, nu au o experienta de conducere in mass-media de minimum 3 ani. Noi am prelungit perioada pentru ca cei inscrisi sa poata aduce documente care sa probeze ca au aceasta experienta si sa fie eligibili, pe de o parte, si in eventualitatea ca s-ar mai fi putut inscrie si alte persoane, pe de alta parte. ?nsa am constatat ca exista un risc destul de mare de contestare a concursului, apropo de prelungirea termenului de inscriere... Nu vrem sa avem o situatie care sa fie pusa sub semnul intrebarii. Am decis sa reluam procedura, dar conditiile de participare la concurs nu pot fi altele. Si comisia de concurs si conditiile baza vor ramane constante", a declarat Alexandru Lazescu.

×
Subiecte în articol: departamentul stiri tvr